1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "PİŞMANIM CİNNET GEÇİRDİM!'
"PİŞMANIM CİNNET GEÇİRDİM!'

"PİŞMANIM CİNNET GEÇİRDİM!'

4 ayrı suçtan yargılanacak

A+A-

Ayrıldığı sevgilisini 39 kez bıçaklayarak öldüren Suat Aşır 12 günlük tutukluluğun ardından yargılanacağı günü beklemek üzere cezaevine gönderildi. Aşır, mahkemede basit bir gerekçenin arkasına sığınmaya mçalıştı: 

Devrim DEMİR

Haspolat’ta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İşletme Fakültesi önünde 20 Nisan’da ayrıldığı sevgilisi Gamze Pehlivan’ı, kendisini aldattığı gerekçesi ile 39 kez bıçakladıktan sonra, yakmaya teşebbüs eden katil zanlısı Suat Aşır aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

12 gündür poliste tutuklu bulunan Aşır, dün yoğun güvenlik önlemi altında teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Savcı Atilla Enver Etkin, zanlı Suat Aşır’ın işlediği suçun müebbet hapis öngördüğüne dikkati çekti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı Suat Aşır’ın davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

4 ayrı suçtan yargılanacak

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Durmuş Aydın, Suat Aşır’ın “Taammüden adam öldürme”, “Şiddet tehdidi”, “Zorla adam kaçırma”, “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Müfettiş Muavini Durmuş Aydın, olayın 20 Nisan tarihinde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İşletme Fakültesi önünde yaşandığını anımsattı.

Aydın, zanlının 20 Nisan tarihinden bu yana soruşturma amaçlı polis hücrelerinde tutuklu bulunduğunu belirterek, soruşturmanın kısmen tamamlandığını Aşır’ın yargılanıncaya kadar cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.

“Cinnet geçirdim pişmanım”

Cezaevi talebiyle dün mahkemeye çıkarılan Suat Aşır, cezaevi talebine itiraz etmedi. Aşır, işlediği cinayeti geçtiğimiz duruşmada iddia ettiği gibi Serap Şen isimli kadının kendisine psikolojik baskı yaparak bu suça azmettirdiğini iddia etti.

Aşır, “Olayla ilgili çok pişmanım 5 yıldır birlikteydik ve beni aldattı. Serap Şen beni azmettirdi ve bana aldatıldığımı söyleyerek psikolojik baskı uyguladı. Cinnet geçirdim ve bu suçu işledim” dedi.

 

Olay nasıl olmuştu?

Suat Aşır, Gamze Pehlivan’ı 20 Nisan tarihinde Haspolat’ta hediyelik eşya sattığı Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İşletme Fakültesi önünde öğle saatlerinde 39 kez bıçakladıktan sonra üzerine yanıcı madde dökerek yakmak istemişti.

Ağır yaralanan Gamze Pehlivan, kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetmiş, katil zanlısı Aşır ise üniversitede park halinde duran aracın şoförünü bıçakla tehdit ederek olay yerinden kaçmıştı.

Suat Aşır, aynı gün Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklanmıştı.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.