1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PİYASA DEĞERİ YARIM MİLYON
PİYASA DEĞERİ YARIM MİLYON

PİYASA DEĞERİ YARIM MİLYON

Piyasa değeri yarım milyon

A+A-

Devrim DEMİR

İçinden 6 kilo uyuşturucu çıkan kayıp valizin M.A. Y. isimli Nijeryalı öğrenci kayıplara karıştı.  Polis geçen yıl Haspolat’ta uyuşturucu ile yakalanan M.A.Y.’nin  suç ortağı olduğunu düşündüğü 3 Nijeryalı öğrenciyi ise gözaltına alarak mahkemeye çıkardı.

Ekipler takip sonucu önceki akşam zanlıların Havalimanı’ndan kaçtıkları NP 263 plakalı Nissan Juke marka araca ulaştı. Pusu görevi yapan ekipler araç sürücüsü Labaran İsaku’yu Haspolatta tespit ederek tutukladı.

İsaku’dan yapılan sorgulama sonucu Aliyu Yandi Ahmed ve Muhammad Ahmad ise gecenin ilerleyen saatlerinde tutuklandı.

Yapılan sorgulamada bavulda uyuşturucu olduğunu bilmediklerini belirten zanlılar, suçlamaları kabul etmedi.

Labaran İsaku, Aliyu Yandi Ahmed ve Muhammad Ahmad dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, bulunan uyuşturucunun miktarına dikkati çekerek, olayla bağlantılı 1 kişinin arandığını söyledi. Avcıoğlu soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
Polis: Bavul kontrolü esnasında kaçtılar

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis çavuşu Ali Gürkut mahkemede verdiği ifadede zanlı Labaran İsaku, Aliyu Yandi Ahmed ve Muhammad Ahmad’ın ülkeye ithal edilen 6 kilo hintkeneviri uyuşturucu madde suçundan tutuklandıklarını anlattı.

Polis çavuşu Ali Gürkut, aranan zanlı M.A.Y.’nin 9 Temmuz tarihinde Ercan Havalimanı’ndan  adaya giriş yaptığını ve kayıp bavul bildirimi yaptığını söyledi. Gürkut aranan zanlının 10 Temmuz tarihinde saat 11.00 sıralarında Labaran İsaku ve Aliyu Yandi ile birlikte Ercan Havalimanı’na giderek kayıp bavul hakkında bilgi aldıktan sonra ayrıldıklarını ve akşam saatlerinde yeniden geri geldiklerini kaydetti.

Zanlıların kayıp bavulu teslim aldıkları esnada, kontrol bildirimi yapıldığında hızla olay yerinden kaçarak kayıplara karıştıklarını belirtti.

Kayıp şahıs her yerde aranıyor

Soruşturma memuru Ercan Havalimanı kamera kayıtlarının incelenmesine devam edildiğini ifade ederek, aranan 1 kişinin olduğunu söyledi.

Gürkut alınması gereken ifadelerin olduğunu belirterek, zanlıların soruşturma maksatlı 3’er gün daha tutuklu kalması talebinde bulundu.
Analize gönderildi

Polis çavuşu Ali Gürkut, bavulda yapılan aramada paketler halinde toplam 6 kilo hintkeneviri ele geçirildiğini kaydetti. Ele geçirilen uyuşturucunun Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne teslim edildiğini belirten Gürkut, 6 kilo esrarın incelenmek üzere Devlet Kimya Laboratuarına gönderildiğini söyledi.
Yüzlerce kişi zehirlenecekti

Ercan Havalimanında ele geçirilen 12 paket toplam 6 kilo hintkenevirinin piyasa değerinin 500 Bin TL olduğu öğrenildi. Gümrükçü ve polisin dikkati sonucu ele geçirilen kilolarca esrar fark edilmeseydi yüzlerce kişi zehirlenecekti.

 Aranan zanlının sabıkası var

Ülkeye 6 kilo hintkeneviri ithal eden ve kayıplara karışan M.A.Y. 2015 yılında Haspolat’ta Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda yaklaşık 4 gram hintkeneviri ile suçüstü yakalanmıştı.

Polis, zanlının bulunması için alarmda.
Miktar son yılların en yükseği

KKTC’de son yılarda hızla yaygınlaşan uyuşturucu suçu son iki yılda büyük artış gösterdi. Polis Ocak-Nisan ayları arasında yaptığı operasyonlarda toplam 6 kilo esrar, binlerce hap ve 2 kilo bonzai ele geçirdi.

Ercan Havalimanında 10 Temmuz tarihinde ele geçirilen 6 kilo hintkeneviri ise son 1 yılda bulunan uyuşturucu miktarının en yükseği.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.