1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Piyasalar açıldı, işte dolarda son durum
Piyasalar açıldı, işte dolarda son durum

Piyasalar açıldı, işte dolarda son durum

Piyasalar açıldı, işte dolarda son durum

A+A-

Dün 2.6280 ile tarihi zirvesini gören dolar şu an 2.61 civarında işlem görmeye devam ediyor.

Dolar bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin Fed'in faiz artırma ihtimalini güçlendireceğine yönelik beklentilerle zirve seviyelere yakın seyrini sürdürürken, hisse senedi yatırımcılarının aynı nedenle temkinli olduğu görülüyor.

Bu sabah Japonya dışındaki Asya Pasifik borsaları MSCI endeksi  yüzde 0.4 artıda bulunuyor.

Reuters anketine katılan uzmanlar ABD tarım dışı istihdamındaki artışın 240,000'e yükseleceğini, işsizlik oranının ise yüzde 5.7'den yüzde 5.6'ya gerileyeceğini tahmin ediyorlar.

Yakın dönemde ABD ekonomisine dair açıklanan veriler karışık bir görünüm ortaya koyarken, uzmanlar ABD'nin ilk çeyrek ekonomik büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ediyorlar. Güçlü bir istihdam verisi ise tüm bu beklentileri ortadan kaldırarak Fed'in 17-18 Mart'ta yapacağı toplantısında para politikasında sıkılaşma takvimine bağlı kalmasını sağlayabilir.

RBS Hazine Stratejisti Edward Acton, "Sağlıklı istihdam rakamlarına ortalama ücretlerde görece güçlü bir artış eşlik ederse, Fed'in Mart ayında "sabırlı" ifadesinden vazgeçeceğine ve faiz artırımlarının Haziran'da başlama ihtimaline yönelik beklentiler güçlenebilir" dedi.

Bugün açıklamada bulunan San Francisco Fed Başkanı John Williams da yıl ortasına kadar faiz artırımının Fed içinde ciddi olarak görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Beklentilerin üzerinde gelecek bir istihdam verisi genelde ABD borsalarını destekliyor, ancak Fed'in erken faiz artırım beklentileri piyasaların daha karmaşık bir tepki vermesine neden olabilir.

Avrupa'da ise borsalar Avrupa merkez bankası Başkanı Mario Draghi'nin cesaret verici açıklamalarının ardından yedi yıldan uzun bir sürenin en üst seviyelerinde kapandı.

ECB Başkanı Mario Draghi, merkez bankasının Pazartesi günü başlayacak tahvil alımlarının ihtiyaç olması halinde Eylül 2016'dan sonra da devam edebileceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.