1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PLAJLARIMIZI KİRLETİYORUZ
PLAJLARIMIZI KİRLETİYORUZ

PLAJLARIMIZI KİRLETİYORUZ

Sorumsuz kişilerin sahillerimize bıraktığı çöpler, hem çevre kirliliği hem de tehlike yaratıyor

A+A-

Gazimağusa’da Silver Beach ve Bedis Plajı arasında bulunan sahil şeridi çeşitli atıklardan oluşan çöpler nedeniyle utanç verici görüntülere sahip.

Sorumsuz bireyler tarafından genellikle geceleri yapılan mangal partileri ve pikniklerin ardından bıraktıkları naylon poşetler, pet ve cam şişeler hem çevre kirliliği oluşturuyor, hem de canlı yaşamını tehlikeye atacak atıklara dönüşüyor.

Ne ararsan var
Bölge sahilinde yapılan kısa bir yürüyüşte hemen dikkat çeken kötü görüntülerin başında hem sahildeki, hem de denizin içindeki onlarca naylon poşetler geliyor.

Silver Beach’ten Bedis Plajı’na doğru ilerlerken denizin tam kenarında bulunan yem torbaları ve büyük poşetler göze çarpıyor. Sorumsuz kişilerin belediyenin deniz kenarına yerleştirdiği çöp kutusunu yerinden söküp mangal yapması ne kadar düşündürücüyse, sökülen çöp kutusunun olduğu yerdeki “çöplerinizi buraya atın” yazılı levhanın altına yığılan çöpler de o kadar tarji-komik bir görüntü oluşturuyor.

Ancak, çöpleri çöp kutularına atmak da pek işe yaramıyor. Çünkü bölgedeki çöp kutuları ilgili belediye tarafından sık sık boşaltılmadığı için dolup taşıyor.

Kaplumbağalar ve petrol atıkları

Bazı kaplumbağa türlerinin zaman zaman yumurta bıraktığı sahil şeridinde gezinen çift kabin araçlar bu kaplumbağalar açısından büyük tehlike arz ediyor.

Ayrıca, sahil şeridinin bazı bölgelerinde kumda siyahlanmalar göze çarparken, vatandaşlar bu siyahlıkların Kalecik’te yaşanan petrol faciasının ardından ortaya çıktığını savunuyor.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.