1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PLAKAYI DEĞİŞTİ VE SATTI
PLAKAYI DEĞİŞTİ VE SATTI

PLAKAYI DEĞİŞTİ VE SATTI

Plakayı değişti ve sattı

A+A-

Rum plakalı Range Rover marka aracın kanunsuz olarak ülkeye getirilmesi ve plakasının değiştirilerek bir başkasına satıldığı iddiasıyla ilgili gözaltına alınan Yıldırım  Oğuz Çelik ve Laurent Nisenbau isimli zanlılar, dün mahkemeye çıkarıldı ve haklarında soruşturma yapılabilmesi için 1 gün tutukluluk emri alındı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen duruşmada iddia makamının tanığı olarak dinlenen polis memuru Salih Sayılır, zanlı Yıldırım  Oğuz Çelik’in “Kanunsuz mal tasarrufu” ve “Sahtekarlıkla para temini” Laurent Nisenbau isimli zanlının ise “Kanunsuz mal tasarrufu” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Polis memuru Salih Sayılır, HEE 42 plakalı aracın 2011 yılında Laurent Nisenbau isimli zanlı tarafından KKTC’ye getirildiğini ifade etti.

Salih Sayılır, söz konusu aracın üzerine Yıldırım  Oğuz Çelik tarafından hurdada yatan bir başka aynı aracın plakası olan EF 757 plakasının takıldığını ifade ederek, Gönyeli’de sakin Eren Gören isimli kişiye 2 bin 500 TL  karşılığında satıldığını dile getirdi.

Soruşturmanın yeni başladığına dikkat çeken Sayılır, meseleyle ilgili alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek, zanlıların 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını istedi.

utukluluk talebine itiraz edilmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, talep edilen süreye onay verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.