1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ''PLATINI'NİN YILDIRIMA KİNİ VAR''
''PLATINI'NİN YILDIRIMA KİNİ VAR''

''PLATINI'NİN YILDIRIMA KİNİ VAR''

3 Temmuz sürecinde cezaevinde yatan Fenerbahçeli bir yönetici UEFA Başkanını topa tuttu.

A+A-

Futboldaki 3 Temmuz sürecinin ardından cezaevinde yatan Fenerbahçeli bir yönetici birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Israrlara rağmen isminin yazılmasını istemeyen sarı-lacivertli idareci daha rahat konuşmak için Yargıtay kararını beklediğini ifade etti.

 

UEFA Başkanı Michel Platini’nin, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a kişisel kini ve nefreti olduğunu kaydeden sarı-lacivertli yönetici, Fenerbahçe için çıkan kararda bu durumun etkin rol oynadığını söyledi. Yıldırım’ın süreç içinde istifa etmesi durumunda, soruşturmanın Ergenekon davasına bağlanacağını da savunan yönetici, buna en büyük engelin Fenerbahçe taraftarının gösterdiği tepki olduğunu ifade etti.

İşte Fenerbahçeli idarecinin açıklamaları...

- CAS’tan çıkan bu karara biz de çok şaşırdık. Çok iyi savunmalar yapılmıştı. Fenerbahçe’ye, UEFA’dan bu kadar ağır bir ceza çıkmasındaki en büyük etken Platini’nin, Başkan Aziz Yıldırım’a karşı olan kini ve nefreti. Sadece Fenerbahçe’ye ve Başkan’a karşı değil. Türkiye için de aynı durum geçerli. Bunu çok net anlıyorsunuz, görüyorsunuz.

-Çok bilenler ‘Başkan istifa etsin’ diyor. Başkan istifa etse davada yargılanan herkesi Ergenekon’a bağlarlardı. Taraftar sahip çıktı. Başkan’ın ve kulübün arkasında dik durdu. Kimse böyle bir destek beklemiyordu. Başkan sonuna kadar haklı. Çünkü Fenerbahçe şike yapmadı. Bunu ispat etmek için yılmadan mücadele ediyor.

-Fenerbahçe’nin büyük olduğunu biliyorduk. Ama 3 Temmuz sürecinde bunu daha iyi anladık. Fenerbahçe Kulübü ve taraftarı gerçekten çok büyük. Onların desteği olmasaydı, durum çok daha kötü ve zor olurdu. İçerde bu büyüklüğü daha net anlıyorsunuz.

"SİLİNEN TAPELER BENDE"

-Aykut hocanın bir sözü vardı. ‘Gerçeğin er ya da geç ortaya çıkma huyu vardır’ diye. 2-3 sene sonra herkes tüm gerçekleri görecek. Neden sadece Fenerbahçe dinlendi. Diğer kulüplerle ilgili tapeler nasıl silindi? Silinen tapeler bende duruyor. Bunların hepsini görecekler. Ama Yargıtay kararını bekliyorum. Bu güne kadar hiç konuşmadım. Sabırla bekliyorum.

CAS davasını geri çekmememiz gerekiyordu. Başkan, çekilmesine imza vermedi. Çekilmeseydi kazanırdık o davayı. UEFA, CAS davasından dolayı tedirgindi. Hatta başlangıçta bizimle anlaşmak istiyorlardı.

sporx.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.