1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. PlayStation Tutkunlarına Müjde
PlayStation Tutkunlarına Müjde

PlayStation Tutkunlarına Müjde

PlayStation Tutkunlarına Müjde

A+A-

Yeni PlayStation 4 modeli yolda

Sony, "yüksek performanslı" bir PlayStation 4 modelini sunmayı düşünüyor olabilir. Bu düşünce, Sony Computer Entertainment'ın kıdemli yardımcı başkanı Masayasu Ito tarafından, bir röportaj sırasında dile getirildi.

Japon oyun yayını 4Gamer ile konuşan Ito, PS4'ün X86 mimarisi kullanıyor olmasından dolayı geliştirmelerin zaman içerisinde gerçekleşebileceğini; ancak eninde sonunda gerçek olacağını söylemekteydi. Ancak Ito, yakın zamanda teknik olarak daha üstün bir PS4 modeli tanıtmak konusunda Sony'nin bir planı olmadığının da altını çizdi.

Daha güçlü bir PS4 modeli sunmak, PS4 sahiplerini ikiye ayıracak gibi görünüyor ve bunun da Sony'nin şu anda, özellikle PS4 satışları oldukça iyi bir şekilde ilerlerken, yapmayı isteyeceği bir şey olduğunu söylemek mümkün değil.

Konsolların bu tarz büyük güncellemelere genellikle ulaşmadıklarını söylemek doğru olur. Güncellemeler genellikle daha iyi enerji kullanımı gibi geliştirmeler olarak sunuluyor ve teknik performans, genellikle bir neslin başından sonuna kadar aynı kalıyor.

Ancak, taşınabilir oyun konsolu dünyasında bu durumun bir istisnası bulunmakta. 2014 yılında Nintendo, daha iyi bir CPU performansına sahip olan ve eskisinin yanında satılan yeni bir Nintendo 3DS modeli sunmuştu. Bu yeni sistem, bütün Nintendo 3DS oyunlarını çalıştırırken, çoğu Nintendo DS ve DSII kütüphanelerini de çalıştırmaktaydı. Ancak bazı oyunların sadece New Nintendo 3DS üzerinde oynanabilir olması da bazı ufak sorunlar oluşturmuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.