1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Poker meraklıları dikkat!
Poker meraklıları dikkat!

Poker meraklıları dikkat!

Poker meraklıları dikkat!

A+A-

İngiltere’deki Nottingham ve Hollanda’daki Rotterdam ve Amsterdam Üniversitelerinden bilim insanları internette oynanan 456 milyon poker karşılaşmasını inceledikten sonra, sevilen kumar oyununun sonucunun şansa değil yetenek ve deneyime bağlı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Uzmanlar araştırmaları sırasında  geçmişte pokerde başarı sergilediği bilinen deneyimli oyuncuların uzun vadede pokerde deneyimsiz rakiplerinden çok daha fazla başarı gösterdiğini şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtladıklarını açıkladı.
 
Nottingham Üniversitesi’nden Ekonomist Dr Dennie van Dolder, araştırma sonuçlarının “Pokerde yeterince çok el oynanırsa deneyimli  ve yetenekli oyuncular daima deneyimsiz oyuncuları geride bırakıyor” dedi.
 
Araştırma sonuçlarının yayınlanıp pokerin bir şans oyunu olmadığının kanıtlanmasının ardından İngiltere’de poker kazançlarının vergiye tabi tutulması gündeme geldi.
 
Konu ile ilgili İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Dr Dennie van Dolder “Araştırmamız poker oyuncuları için hem kötü hem de iyi haber anlamına geliyor. Bu iyi bir haber çünkü kazançlarının yetenek ve çalışmalarınas bağlı olduğunu bilerek tatmin yaşayabilirler. Ama aynı zamanda kötü bir haber çünkü hükümet pokerin bir şans oyunu değil yeteneğe bağlı bir spor olduğuna kanaat getirerek kazançlarını vergiye tabi tutmaya başlayabilir” dedi.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.