1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLAT CİNAYETTEN YARGILANACAK
POLAT CİNAYETTEN YARGILANACAK

POLAT CİNAYETTEN YARGILANACAK

Mağusa’da öğrenci yurdundaki oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u hunharca öldüren Tevfik Utku Polat ilk tahkikat duruşması için itham edildi

A+A-

Nadire BAHADİ

Mağusa’da 22 Kasım 2015 tarihinde oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u vahşice öldüren Tevfik Utku Polat dün Mağusa Ceza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla karşısına çıktı. Yaklaşık 5 aydan beri hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevinde bulunan sanık Polat, Ağır Ceza Mahkemesi’ne havalesinden önce tahkikat duruşması için toplam 7 davadan itham edildi. Dava tahkikat duruşmasına başlanmak üzere 22 Nisan’a tehir edildi.

7 davadan itham edildi
22 Kasım 2015 tarihinde yurtta birlikte kaldığı oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u odaya gelecek kız arkadaşı ile birlikte vakit geçirmek istediği için odadan çıkmasını isteyen ancak isteğinin reddedilmesi nedeni ile sinirlenen sanık Tevfik Utku Polat, Uzunoluk’u öldürmek için Seçkin Market’ten 30 ve 31 santim uzunluğunda 2 bıçak satın alarak yeniden 263 numaralı odaya döndüğünde korkunç cinayeti işlemişti. Uzunoluk’un boğazını sıkıp yumruk attıktan sonra vücudunun muhtelif yerlerinden 23 kez bıçakla yaralayıp boğazını keserek öldüren sanık Polat tahamüden adam öldürme, adam öldürme, ağır yaralama, boğazını kesmek sureti ile ağır yaralama, 23 kez bıçaklamak sureti ile yaralama, ciddi darp ve kanunsuz bıçak taşıma davalarından itham edildi.

Yaptıklarını duymakta zorlandı
Sanık Tevfik Utku Polat İddia Makamı’nın hakkındaki ithamı bildirmesi sırasında 22 Kasım gecesini yeniden yaşadı. Sanık Polat hakkındaki ithamları gözleri kapalı şekilde dinlerken avukatı İbrahim Demirtaş sanığın bir süreden beri ruhsal problem yaşadığını ve önceki akşamda cezaevinde zor saatler geçirdiğini iddia ederek sanığın Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde bir doktor kontrolünden geçirilip gerekli olması halinde bir ilaç tedavisinin başlatılması yönünde talepte bulundu. Mahkeme avukatın talebini reddetti. Yargıç Hazal Hacımulla sanığın rahatsız olması halinde hükümsüz tutuklu bulunduğu Merkezi Cezaevi Müdürlüğü’ne başvuru yapabileceğini anımsattı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.