1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLATPAŞA LİSESİ’NDE ELEKTRİK SORUNU PROTESTO EDİLDİ
POLATPAŞA LİSESİ’NDE ELEKTRİK SORUNU PROTESTO EDİLDİ

POLATPAŞA LİSESİ’NDE ELEKTRİK SORUNU PROTESTO EDİLDİ

Akdoğan Polat Paşa Lisesi’nde yaşanan elektrik sorunu, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) tarafından bugün düzenlenen eylemle protesto edildi.

A+A-

Akdoğan Polat Paşa Lisesi’nde yaşanan elektrik sorunu, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) tarafından bugün düzenlenen eylemle protesto edildi.

Eyleme okul öğrencileri, öğretmenler, Okul Aile Birliği üyeleri, sendika yetkilileri katıldı.

Öğrencilerin, “Eğitim Parayla Satın Alınamaz”, “Öğrenci Mağdur”, “Kışın Üşüyoruz, Yazın Yanıyoruz. Bizi De Görün”, “Öğretmenlerimiz Donuyor, Biz Donuyoruz, Geleceğimiz Donuyor”, “Sen Önce Halkın Okuluna Sahip Çık”, “Sınıflarımızı Değil Ancak Koltuklarınızı Isıtırsınız”, “Eğitim Ayrıcalık Değil, Haktır” yazılı pankartlar taşıdığı eylemde, KTOEÖS de “Devlet Okullarını ve Çocuklarımızı Sahipsiz Bırakmayacağız” pankartı açtı.

Öğrenciler eylemde battaniyelere sarılıp ateş yakarak, elektrik ve ısınma sorununu protesto ederken, “Isınmak Hakkımız, Söke Söke Alırız”, “Eğitim Ayrıcalık Değil Haktır” sloganları attı.

Eylemde, KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve Okul Aile Birliği adına da Adile Yiğit konuşma yaptı.

Okulda elektrik sayaçlarının patlaması sonucu dün çıkan yangın hademeler tarafından yangın tüpleriyle söndürülmüştü. Yangın sonucu okul elektriksiz kalmıştı.

GÖKÇEBEL: “HAYATIN GERÇEĞİ OKULLARIN İÇİNDE”

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı konuşmada, hükümetin ve Milli Eğitim Bakanı’nın eğitim yatırımları konusunda açıklamalar yaptıklarını ancak hayatın gerçeğinin okulların içinde olduğunu, kimsenin bunu görmezden gelemeyeceğini belirtti.

“Geleceğimize sahip çıkmalıyız” diyen Gökçebel, okulların yaşam alanına çevrilmesi, öğrencilere bilimsel, demokratik, parasız, laik, nitelikli eğitim sağlanması gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerin, 1974’ten kalma binalarda ve masalarda eğitim aldığını söyleyen Gökçebel, bunun ülkeyi yönetenlerin geleceğe sahip çıkmadığının göstergesi olduğunu belirtti.

Gökçebel, “Sınıfların içinde çocukların ne durumda olduğunu anlamak için biraz orada durmak yeterli. Donarak ders dinlemek mümkün değil. Birçok okulda aynı sorun var” dedi.

“Hazırlanan bütçelerin hasıraltı edildiğini, sorunların çözülmediğini” savunan Gökçebel, kimsenin eğitim üzerinden siyaset yapamaması gerektiğini, sendikanın amacının da siyaset yapmak olmadığını söyledi.

Okullarda birçok eksiklik bulunduğunu dile getiren Gökçebel, “Sorunları çözemeyeceklerse istifa etsinler” diye konuştu.

Verilen tepkinin ve yapılan eylemin amacının geleceğe sahip çıkmak olduğuna vurgu yapan Gökçebel, elektrik sorununa çözüm bulmak adına adımlar atılmadığı takdirde tepkilerinin büyüyeceğini ve süresiz bir şekle dönüşebileceğini belirtti.

YİĞİT: “ÇOCUKLARIN EĞİTİM GÖRMESİ İMKANSIZ OLDU”

Okul Aile Birliği adına konuşma yapan Adile Yiğit de, okulda elektrik sorunu yaşandığını, çocukların eğitim görmesinin imkansız bir hal aldığını söyledi.

Özele verilen imkanların devlet okullarına verilmediğini savunan Yiğit, soruna çözüm için bakanlıktan destek beklediklerini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.