1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS, AİLELERE ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR
POLİS, AİLELERE ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR

POLİS, AİLELERE ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Polis, ailelere ulaşmaya çalışıyor

A+A-

17 yaşındaki gencin küçük kız çocuklarının çıplak fotoğraflarını çekerek, cinsel istismarda bulunması olayı ile ilgili polis soruşturması sürerken, endişeli vatandaşlar Bilişim Yasası’nın neden yıllardır geçirilmediğini sorguluyor
 
Elmas TOKAY

Girne’de 17 yaşındaki bir gencin, sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı 16 yaşından küçük kızların çıplak fotoğraflarını çekerek, cinsel istismarda bulunduğu iddiasının yankıları devam ediyor.

Kamuoyunda büyük infiale neden olan olayla ilgili polisin başlattığı soruşturma, zanlının reşit olmaması ve müştekilerin de küçük yaştaki kız çocukları olması nedeniyle büyük gizlilik içinde yürütülüyor.

17 yaşındaki gencin bilgisayarında bulunan, 16 yaşından küçük 22 kızın ailelerine ulaşmaya çalışan polis, dün zanlıyı ek tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkardı ve kapalı oturumda gerçekleşen duruşmada tutukluluk süresini 4 gün daha uzattı.

Polis, zanlı gencin küçük kızlarla cinsel ilişkiye girip girmediğini veya herhangi bir cinsel istismarda bulunup bulunmadığını da soruşturuyor.

Polis, olayla ilgili soruşturmasını mevcut yasalar çerçevesinde sürdürürken, olaydan büyük tedirginlik ve endişe duyan vatandaşlar da yıllardır Meclis’te bekletilen Bilişim Yasası’nın neden hayata geçirilmediğini sorguluyor.

Konuyla ilgili düşünce ve endişelerini KIBRIS’a anlatan vatandaşlar, bir an önce Bilişim Yasası’nın geçmesi gerektiğini vurguladı. Bu yasanın 3 yıldır Meclis’te neden beklediğini soran vatandaşlar, çocukların kandırılması başta olmak üzere birçok kötü olayın yapıldığı internet ortamlarının denetlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Vatandaşlar ne dedi?... Vatandaşlar ne dedi?... Vatandaşlar ne dedi?...

Salih ODAY:

Yasanın, halka ve topluma çok yararlı olacağını düşünüyorum. Benim de iki oğlum var ve yaşanan bu tür olaylar sonrası etkilenmemek elde değil. İnternet üzerinde herkes her türlü yorumu veya haberi yapabiliyor ancak ceza almıyor. Bunun önüne geçilmesi gerek. Dünya teknoloji çağında ancak yine KKTC bu konuda sınıfta kaldı. Bölgede yaşanan bu son olay endişe verici ve böyle bir konuda yasanın olmaması daha da vahim.

Meral ERENSOY METAY:

“Bilişim Yasası’nın henüz KKTC’de olmaması, internet üzerinden para aklama, şifre kırma, farklı hesaplara para aktarma ve özellikle sosyal paylaşım sitelerinde küçük çocuklarımıza cinsel istismarda bulunma veya teşebbüs etme kabul edilir bir durum değil. Bu arada biz anne ve babalara, ebeveynlere büyük görev ve rol düşüyor. Çocuklarımızı da bu konuda bilinçlendirip aydınlatmamız gerekir. Yasanın olmayışı, suçların artmasına neden oluyor. Bu suçu işleyenler veya teşebbüs edenler için yasanın olmayışı teşvik edicidir. Acilen gerekli yasanın geçmesi için harekete geçilmelidir.”

İzzet DİNDİÇ:

“Son günlerde yaşanan üzücü olaylar, maalesef KKTC’de hâlâ yürürlüğe konmamış Bilişim Yasası’nın aciliyetini gözler önüne sermektedir. Çok hızlı bir şekilde Bilişim Yasası’nın yürürlüğe konması gerekmektedir. Aksi takdirde toplumda infial yaratan birçok olay, Bilişim Yasası yürürlükte olmadığı için cezasız kalabilir. Çünkü ortada bir yasa mevcut değildir. Yasa olmadığı için de suç meydana gelmemektedir.”

Yıldıray SÜTŞURUP:

“Teknoloji çağında yaşıyoruz. Herkes her şeyi artık cep telefonlarından ve sosyal medyadan öğreniyor. Anne babalar gibi küçük yaşta çocuklarda bu cep telefonlarını ve sosyal medyayı kullanıyor. Çocuklar bazı konularda yeterince bilinçli olmadığı zaman bu gibi çirkin olaylarla karşı karşıya geliyor. Ancak bu çocukları veya kişileri tehdit eden, kötü yola düşüren kişilerin yargılanması için yeterli bir yasanın olmaması üzücü. Bilişim Yasası bir an önce çıkmalı. Böyle bir olay ilk kez yaşandı sanıyorum. Ancak, yine yaşanmayacak diye bir şey yok. Herkesin çocuğu önemli. Önlem alınmazsa daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.”

Cengiz SOLMAZ:

“Bilişim Yasası’nın biran önce geçmesi lazım. Bir baba olarak, bir birey olarak bunu istiyorum. Yaşanan bu olay çok üzücü ve mevcut yasanın da olmaması durumu daha da kötüleştiriyor. Özellikle internet ağına yaşı küçük çocuklar için bir kısıtlama getirebilecek bir sistemin de oluşturulması gerektiğini düşünüyorum.”

Emine SEÇKİN:

“Bu olay bölgede büyük etki yarattı. Hepimizin çocukları var ve şu anda ülkemizde herkesin internet kullandığı bir ortamda Bilişim Yasası’nın olmaması endişe verici. Bu yasanın olmaması da, bu yolla birçok yasa dışı olayın yapılabileceğini gösterir ve yapıldı da. Böyle bir durum ülkemiz için tehlikeli. Bilişim Yasası bir an önce Meclis’ten geçirilmeli.”

Kıbrıs

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.