1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS AMAN VERMEDİ!
POLİS AMAN VERMEDİ!

POLİS AMAN VERMEDİ!

Araçta suç üstü yakalandı!

A+A-

Mağusa polisi aman vermedi

Kent içinde yasadışı taşımacılık yapan araç, sonunda yakalanarak ceza kesildi. Mağusa polisi, kaçağa karşı denetimlerini sürdürüyor.

Taksiciler birlik başkanlarının yoğun şikâyetleri meyvesini vermeye başladı. Yasadışı taşımacılık yapan ve her seferinde polisin elinden kurtulan kaçak taşımacılar bu kez yakayı ele verdi. Mağusa Taksiciler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Birleşik Taksiciler Birliği Denetim Kurulu üyesi Muhammed Biberoğlu, kaçak taşımacılık yapanların peşine düştü. Tespit ettiği kaçak taşımacıları polise ihbar eden Muhammed Biberoğlu, bu kişilerin yakalanmasını sağladı. Gazetemize konuşan Biberoğlu, polisin daha etkin ve sık denetim yapmasını savundu ve kaçak taşımacıları yakaladığı için teşekkür etti.

Kaçak taksi rapor edildi

Biberoğlu bu konuda şunları söyledi:

“Bir süredir Mağusa’da bazı kişilerin otel müşterilerine yönelik servis hizmeti vermeye başlamasıyla taksiciler arasında huzursuzluk başladı. Yasa gereği (T) izni olmayan araçların yasalarımıza göre yolcu taşıması yasaklanırken, yasaları göz ardı eden bu kişiler, turistleri araçlarıyla taşımaya devam ediyorlar. Yaptığımız ihbarları değerlendiren Mağusa Polisi bu işi sıklıkla yapan JJ 143 plakalı aracı, içinde turistlerle birlikte seyir halindeyken durdurdu ve rapor yazdı. Aracın durdurulmasıyla birlikte araçta yolcu olarak bulunan turistler de rahatsızlık yaşadı, ancak bunun sorumlusu, bu yasadışı taşımacılığı yapanlardır.

İhbarlarımız devam edecek.

Biz taksiciler olarak polisimizin daha sık denetim yaparak bu kişileri bu işlerden men etmesini arzuluyoruz. Zira bizler ekmek paramızı sadece bu işten kazanıyoruz.”

Mağusa içerisinde çok sayıda korsan taşımacılık yapan araç olduğunu savunan Muhammed Biberoğlu, “Bundan sonra polise devamlı olarak bu kaçakları ihbar ederek rapor edilmesini sağlayacağız. Bundan sonra kimse kaçak taşımacılığa heveslenmesin. Zira yolcu ve eşya taşımacılığına ilişkin kurallar gayet açık. Yasanın üçüncü kısmının 12. Maddesinin (A) ve (B) fıkraları (T) izni olmayanların yolcu ve eşya taşımasını yasaklıyor” dedi.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.