1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "POLİS AYRIMCILIK YAPIYOR!"
"POLİS AYRIMCILIK YAPIYOR!"

"POLİS AYRIMCILIK YAPIYOR!"

Şaşırtıcı iddialar!

A+A-

Tuzla köyü Halken Alasya Sitesi’nde yaşayan Ziya Tokhan kendi evinin önüne aracını park etmesi yüzünden komşusuyla mahkemelik olduklarını, mahkemenin kendisini haklı bulmasına rağmen polisin sürekli ceza yazdığını kaydetti. Polisin birilerine ayrımcılık yaptığını savunan Tokhan, “Ö. T’nin mevkisini kullanarak ayrımcılık yapmasına engel olunmalı” dedi.

Tuzla’daki park tartışması mahkemeye taşındı. Evinin önüne aracını park eden Ziya Tokhan komşusunun itirazlarıyla karşılaştı. Mahkemede kamera kayıtlarını inceleyen savcı, komşunun evine girmesinde bir mani olmadığını görüp davayı çekti ancak komşunun şikayetleri bitmedi. Toygan ailesi, araçlarını park etmelerinde bir mani olmadığı halde polisin gelerek kendilerine ceza yazdığını, hatta araçlarını çektirdiklerini ifade etti. Polisin birilerini kayırmak adına bu uygulamada ısrar ettiklerini belirten Tokhan Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne şunları söyledi:

“Uzun bir süreden beri karşı komşularım, garajlarına giriş çıkış yapamadıklarını bahane ederek polise şikayette bulunuyor. 

“Polis ‘mani yok’ dedi”

Huzursuzluğun uzamaması adına kendilerine eğer uygun görürlerse arabamı farklı bir noktaya çekebileceğimi söylesem de, kesinlikle razı olmadılar ve yol üzerinde hiçbir araba koymamamızı, yan yolu kullanmamızı söylediler. Gelen polisler kendilerine herhangi bir mani olmadığını anlattı ve polis arabalarıyla garajlarına giriş çıkış yaparak herhangi bir sıkıntı olmadığını gösterdiler.

Uzunca bir aradan sonra komşumuz yine aynı konuda şikayetlere başladı.  Mağusa’ya yeni atanan Ö.T, bilmediğimiz bir sebepten arabamızı yoldan kaldırmamız için sürekli olarak kapımıza polis göndermeye başladı.  Gelen polisler her seferinde mani olmadığını ancak yukardan kendilerine bu emrin verildiğini söylediler.  Polis memurlarının yanısıra sokağımıza gelen çavuş ve subaylar her biri garaj giriş çıkışına bir mani olmadığını söylediler.  

“Arabamı çekiciyle götürdüler”

13 Haziran 2015 tarihinde, mahalleye gelen polisler arabama ceza yazdı, sonrada arabamı olduğu yerden çekiciyle alıp götürdüler.  Sokak üzerinde park edilen diğer arabaların sahiplerine de bir kaç günlüğüne yol üzerine park etmemeleri söylendi.  Sahibi orda bulunmayan bir araba ise çekiciyle kaldırılarak yan sokağa taşındı.

“Savcı davayı geri çekti”

10 Mart 2016 da çıktığımız mahkemede avukatımız Alper Dede, hakime konu hakkında bilgi verdi ve konuyla ilgili kamera kayıtlarını sundu.  Savcı kayıtları gördüğü zaman mani olmadığını söyleyerek davayı geri çekti.

Mani olmadığının söylenmesine ve cezanın geri çekilmesine rağmen arabamızı yan yola park etmeye devam ettik.  Karşı komşu bu sefer de evimize gelen misafirlerimize veya ustalara yol üzerine park ettirmemeye başladı.  Gelen polisler misafirlerimizi arabalarını kaldırmaları konusunda uyardı.

Bu aile bir türlü rahatsızlıklarına son vermediler kendi misafirleri herhangi bir yere park edebilirken benim evime gelen insanlara problem yarattılar. Yaşananlardan sonra bende arabamı tekrar evimin önüne park ettim.  Polis 5 Ağustos 2016 tarihinde daha önce savcının mahkemede mani olmadığını söylediği yerde yine ceza yazdı.

“Bize sürekli polis göndererek taciz ediyor”

Mağusa bölgesinde adaleti uygulamakla görevli polisin başında olan Ö.T ayrımcılık yaparak, eski bir polis arkadaşının istekleri doğrultusunda bize sürekli polis göndererek taciz etmektedir. Mahkemede savcının hakim huzurunda mani olmadığını söyleyerek davayı çekmesine rağmen,  Ö. T. kendi doğrusundan vazgeçmemektedir.  Görevi güven ve huzur dolu bir toplum yaratmak olan polis, maalesef huzursuzluğun çıkmasına alet olmaktadır.  Evimize gelip arabamızı, misafirlerimizin arabasını kaldırtırken veya ceza yazarken yukardan emir aldıklarını, bu yüzden bunu yapmak durumunda olduklarını söyleyen polis memurlarının çalışma saatlerinin bu şekilde kullanılması ve düşürüldükleri durum ayrıca üzücüdür. Ö. T’nin mevkisini kullanarak ayrımcılık yapmasına engel olunması gerektiğini düşünüyorum.”

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.