1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS ÇALDIĞINA İNANIYOR
POLİS ÇALDIĞINA İNANIYOR

POLİS ÇALDIĞINA İNANIYOR

Evinde ve aracında bin 540 paket kaçak sigara bulunan Mustafa Çelik, “Bir Rum’dan aldım” iddiasını sürdürüyor.

A+A-

Korkutelili Mustafa Çelik, evinde ve aracında ele geçirilen çeşitli markalardaki bin 540 paket kaçak sigarayı bin 400 TL karşılığında bir Rum’dan aldığı iddiasını sürdürüyor ancak, olayı soruşturan polis bu sigaraların Gazimağusa Limanı’nda bulunan Levent Lama’ya ait bir ambardan çalındığına inanıyor. Olaya karışan başka kişilerin de olduğunu düşünen polis, yürüttüğü soruşturma çerçevesinde dün Mustafa Çelik’i Gazimağusa’da nöbetçi mahkemeye çıkararak aleyhine 3 günlük tutukluluk emri aldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen tutukluluk duruşmasında meselenin olgularını aktaran polis memuru Fahri Alkan, 22 Haziran tarihinde zanlının aracında yapılan aramada ithali yasak olan 65 adet George Karealias marka sigaranın emare olarak alındığını söyledi.

Zanlının evinde yapılan aramada ise evin damında yine aynı marka ithali yasak 630 paket sigara daha bulunduğunu anlatan tanık polis, 845 pakette Jım Black marka ithali yasak sigara ele geçirdiklerini bildirdi.

Tahkikat memuru zanlının söz konusu sigaraları Kıbrıslı bir Rum’dan aldığını söylediğini ancak bu şahsın tespit edilemediğini kaydetti.

Gazimağusa Limanı’nda bulunan Levent Lama’ya ait 5 numaralı ambarın kapısının kırıldığını ve içerisinde zanlının tasarrufunda bulunan sigaralardan olduğunu ifade eden polis memuru, ambar içerisindeki sigaraların eksik olup olmadığını araştırdıklarını dile getirdi.

Tanık polis, aranan kişiler ve emareler olduğunu bildirerek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemeden söz alan zanlı, sigaraları babasından aldığı bin 400 TL para ile Kıbrıslı bir Rum’dan aldığını öne sürdü.

Yargıç Banu Soyer zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını emretti.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.