1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS ÇETENİN PEŞİNDE!
POLİS ÇETENİN PEŞİNDE!

POLİS ÇETENİN PEŞİNDE!

Şu ana kadar 81 kişi!

A+A-

Türkiye’den KKTC’ye gelerek burada temin ettikleri sahte Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartıyla, Avrupa’nın birçok ülkesine kolayca giriş yapan çok sayıda kişi olduğu tespit edildi. Polis şu ana kadar Türkiye’den gelen 81 kişinin, sahte kimlik kartı aldığını belirledi.

Polisin 2005 yılından beridir yürüttüğü soruşturma kapsamında aranan şahıslardan biri, önceki gün Ercan Havalimanı’ndan giriş yaparken yakalandı. 2005 yılında başlatılan soruşturmada arananlar listesine dahil edilen Ertuğrul Kanadağlı’nın ele geçirilmesiyle konu yeniden gündeme geldi.
 
İlk sahte kimlik Girne’de bulunmuştu
 
Girne Polis Müdürlüğü ekipleri 2005 yılında terk edilmiş bir otomobil içerisinde bir adet kuru sıkı tabanca, 51 adet canlı mermi ve bir adet de sahte Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği bulmuştu. O yılda başlatılan soruşturma sonrasında tespit edilen isimler, arananlar listesine konmuştu. Kanadağlı’nın önceki gün Ercan Havalimanı’ndan giriş yaparken tutuklanmasıyla soruşturma dosyasının kapatılmadığı ve yıllardır açık tutulduğu ortaya çıktı.

 

Fotokopiden sahte kimliğe

 

Sahtelenen Kıbrıs Cumhuriyeti kimliklerinin, 2005 yılında, Güney Kıbrıs’ta eğlence mekanına giden Kıbrıslı Türkler’den giriş sırasında alınan kimlik fotokopileri sonrasında imal edildiği öğrenildi. Polis, alınan kimlik fotokopilerinin üzerindeki fotoğraflar değiştirilerek sahte kimlik hazırlayan çetenin, şu ana kadar en az 81 adet kimlik sahtelediğini tespit etti.

 

Kanadağlı mahkemeye çıkarıldı

 

Arananlar listesinde olan ve önceki gün yakalanan Ertuğrul Kanadağlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı Fadıl Aksun’un huzuruna çıkarıldı. İddia makamı adına hazır bulunan Savcı Emine Tayfunsel, polis çavuşu Ercan Atasay’ı tanık olarak dinletti.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Atasay, zanlının, “resmi evrak sahteleme” ve “tedavüle sürme” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti. Zanlının 2005 yılında 15 yaşında olduğunu, İngiltere’de yaşayan kız kardeşine gidebilmek için, KKTC’ye tanımadığı bir kişi tarafından getirildiğini, kendisine sahte bir kimlik verildiğini bir gönüllü ifade vererek anlattığını kaydetti. Zanlının bu kimliği alarak yeniden Türkiye’ye döndüğünü anlatan Atasay, zanlının, daha sonra bu kimlikle Fransa’ya gittiğini, Fransa’dan da kaçak olarak İngiltere’ye geçtiğini belirttiğini söyledi.

Ercan Atasay, zanlının 2005 yılından beridir aranan şahıslar arasında olduğunu söyleyerek, bu şekilde sahte kimlik alan 80 kişinin isimlerinin tespit edildiğini kaydetti. Atasay, bu aşamada zanlının tahkikat amaçlı 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

 

Kanadağlı: Kimliği benden aldılar

 

Sunulan şahadetin ardından, Yargıç Fadıl Aksun, zanlı Ertuğrul Kanadağlı’ya söz hakkı verdi. Kanadağlı, 2005 yılında 15 yaşında olduğunu, kimliğin tanımadığı kişi tarafından kendisine verildiğini, Fransa’ya gittiği zaman, bu kimliğin elinden alındığını ve İngiltere’ye bir TIR içerisinde kaçak olarak girdiğini anlattı.

   Sunulan şahadeti ve zanlının beyanlarını dikkate alan Yargıç Fadıl Aksun, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlı Ertuğrul Kanadağlı’nın 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.