1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS DİRENİŞİ KIRDI, BUNGALOVLAR MÜHÜRLENDİ
POLİS DİRENİŞİ KIRDI, BUNGALOVLAR MÜHÜRLENDİ

POLİS DİRENİŞİ KIRDI, BUNGALOVLAR MÜHÜRLENDİ

Polis direnişi kırdı, bungalovlar mühürlendi

A+A-

Çevre Koruma Dairesi yetkilileri, önceki gün başaramadıkları Altın Kumsal’daki 42 bungalovun mühürlenmesi işlemini dün gerçekleştirdi. Yetkilileri engellemek isteyenler yolu yine araçlarıyla geçişe kapadı, ancak polis bu kez engeli aştı, olaylarda 8 kişi gözaltına alındı, bir kişi kalp spazmı geçirdi

Yola barikat kurdular... Yüksek Mahkeme kararıyla haklarında “yıkım” emri verilen Altın Kumsal’daki 42 bungalovla ilgili önceki gün gerçekleşemeyen mühürleme işlemi dün yapıldı. Çevre Koruma Dairesi yetkililerinin mühürleme işlemi için gittiği Karpaz’da bu kez gerginlik anayolda yaşandı. İşletme sahipleri ve Karpaz halkı, yola barikat kurarak, polisin, çevik birliğin ve daire yetkililerinin geçişini engellemeye çalıştı ancak polis bu kez engeli aştı.

8 gözaltı var, bir kişi kalp spazmı geçirdi... Sözlü tartışmaların ve arbedenin yaşandığı bölgede, bungalovları mühürlenen Gültekin Erdoğan kalp spazmı geçirerek, hastaneye kaldırıldı. Tansiyonun giderek yükseldiği bölgede, polis olay çıkaran 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan birinin de polis aracında bekletilirken fenalaşması, gerginliği daha da artırdı. Olay yerinde ambulans bulunmaması nedeniyle rahatsızlanan şahıs, polis aracıyla hastaneye götürüldü.

Ayşe BULUT

Çevre Koruma Dairesi, önceki gün gerçekleştiremediği Altın Kumsal’daki iki işletmeye ait toplam 42 bungalovu mühürleme işlemini dün yaptı. Yüksek Mahkeme kararıyla “yıkım” emri verilen bungalovların mühürlenmesi öncesinde büyük gerginlik ve arbede yaşandı.

İşletme sahipleri ve Karpaz halkı, bu kez hem Zafer Burnu’na hem de bungalovlara giden anayolu insandan duvar ördüğü gibi araçlarıyla da geçişe kapattı.

Bungalovların kapatılmasını istemeyen onlarca insan, polise direnç gösterdi.

Bu esnada çıkan arbede sırasında bungalovları mühürlenecek olan Gültekin Erdoğan, kalp spazmı geçirerek hastaneye kaldırıldı. Bölgedeki olaylarda polise karşı duran 8 kişi ise gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan biri de polis aracına alındıktan sonra sağlık sorunu yaşadı. Söz konusu kişi, olay yerinde ambulans olmaması nedeniyle polis aracıyla hastaneye götürüldü. Gözaltına alınanlar, mühürleme işlemi sona erdikten sonra serbest bırakıldı.

“Burhan Bungalov” adlı işletmenin sahibi Burhan Kalın ve “Tekos Bungalov” adlı işletmenin sahibi Gültekin Erdoğan, mühürleme işlemi için gelen daire yetkililerine sert tepki gösterdi.

Polis, önceki gün yaşanan gerginlik nedeniyle dün bölgede daha geniş güvenlik önlemleri alarak, olası büyük bir olayın önüne geçmeye çalıştı.

Çevre Koruma Dairesi yetkililerinin mühürleme işlemini engellemek isteyen Karpaz halkı ve Altın Kumsal’daki diğer işletme sahipleri, karşılarında polisi buldu.

Yolu kapattılar

Çevre Koruma Dairesi dün öğlen saatlerinde Altın Kumsal’a giderek, mahkeme emriyle haklarında yıkım kararı çıkan bungalovları mühürlemeye gitti. Ancak, ilk engelle anayolda karşılaştı. İşletme sahipleri ve Karpaz halkı, Zafer Burnu ve bungalovlara giden yolu etten duvar örerek ve araçlarını yol içine bırakarak engellemeye çalıştı.

Önceki gün yapılması planlanan işlem, işletme sahipleri ve bölge halkının bungalovlara giden yolu araçlarıyla kapatması nedeniyle uygulanamamıştı. Bu kez, işlemi gerçekleştirmek için bölgeye giden yetkililer, kararlılıklarını ortaya koyarak, daha geniş tedbirler altında mühürleme yaptı.

Aracılığı İskele Polis Müdürü yaptı

“Tekos Bungalov” adlı işletmenin sahibi Gültekin Erdoğan’ın rahatsızlanması sonrası başlayan mühürleme işlemi öncesinde “Burhan Bungalov” adlı işletmenin sahibi Burhan Kalın ile Çevre Koruma Dairesi yetkilileri arasındaki iletişimi İskele Polis Müdürü Şengül Kadı, İskele Polis Müdür Yardımcısı Mustafa Ceylanlı sağladı.

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da olay yerinde bekledi.

İşletme sahipleri ve halkın ikna edilmesinin ardından araçlar polis kontrolünde yoldan çekildi ve polis, Çevre Dairesi yetkilileriyle birlikte bungalovların olduğu bölgeye gitti.

Mühürlenen bungalovlarda turistler vardı

Yetkililer, “Burhan Bungalov” adlı işletmeye ait 22 bungalov, restoran ve tuvaletleri; “Tekos Bungalov” adlı işletmeye ait 20 bungalov, 6 duş, 6 tuvalet, bir restoran sorunsuz şekilde mühürledi.

Bazı bungalovlarda turistlerin kaldığı ve gerekli izahat verilerek müşterilerin dışarıya çıkarılıp, mühürleme işlemi yapıldığı gözlemlendi.

Tuvaletlerin mühürlenmesine tepki  

Bungalovları mühürlenen Burhan Kalın, daire yetkililerinin tuvaletleri de mühürlemesine tepki gösterdi.

Bayram boyunca Altın Kumsal’a ziyaretçi akını olacağını ifade eden Kalın, “Bu insanlar denize girmek için geldiğinde, tuvalet ihtiyacını nasıl karşılayacak? Siz nasıl çevrecisiniz?” diyerek tepki gösterdi.

Kalın, tuvalet ihtiyacının karşılanması için mühürlerin birileri tarafından kırılacağını iddia ederek, “Böyle bir olay olduğunda ben sorumluluk almıyorum” dedi.

Coşkun: Bayram süresince müsaade edin

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, “Adalet sadece Dipkarpaz’da işliyor. Polis ve çevik birlikle bir sorunumuz yok. Tüm siyasiler, 40 yıldan beri iskana açılan Dipkarpaz’ı, her azman ayrı gördüler” dedi.

Dipkarpaz halkına sağduyulu olma çağrısında bulunan Coşkun, işletme sahiplerine bayram süresince müsaade edilmesini, bayramdan sonra mühürlemeyi kendilerinin yapacağını söyledi.

KIBRIS

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.