1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. POLİS DURDURDUĞU VATANDAŞIN PARASINI ÇALDI
POLİS DURDURDUĞU VATANDAŞIN PARASINI ÇALDI

POLİS DURDURDUĞU VATANDAŞIN PARASINI ÇALDI

POLİS DURDURDUĞU VATANDAŞIN PARASINI ÇALDI

A+A-

New York Polis Teşkilatına mensup polisin, aramak için durdurduğu vatandaşın cebinden parasını aldığı, vatandaşın ''paramı geri ver'' diye bağırması üzerine biber gazı sıktığı belirtildi.

ABD'de New York Polis Teşkilatı'na bağlı bir polisin, aramak üzere durdurduğu esnada vatandaşın cebinde bulunan bin 300 doları aldığı, ''Paramı geri ver, bu hırsızlık'' diye bağıran şahsı ise biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdiği ortaya çıktı.

Brooklyn'in Coney Island bölgesinde 16 Eylül'de meydana gelen olayda, NYPD'nin ''durdur ve ara'' programı çerçevesinde polisin sokakta gezen iki kişiyi durdurduğu, arama yaptığı esnada vatandaşın cebinde bulunan bin 300 doları aldığı, parasını geri isteyen adama ise biber gazıyla müdahale ettiği belirtildi.

New York Daily News gazetesinin internet sitesinde yayınlanan 35 saniyelik video kaydında, polisin, Lamard Joye adlı bir kişiyle Avrupa'da profesyonel basketbol oyuncusu olan kız kardeşi Lateefah Joye'yi durdurup, Joye'nin cebinden bin 300 dolarını aldığı ileri sürüldü. Video kaydında ''Onun parasını nasıl alabilirsin? Bu hırsızlık'' sesleri duyulurken, olayı izleyen bazılarının da ''Yaka numarasını alın'' diye bağırdığı duyuluyor.

Joye'nin avukatlığını yapan Robert Marinelli, ''video hakkında en rahatsız edici şeylerden biri, diğer polislerin ayakta olayı izleyip, suçluyu durdurmak için hiçbir şey yapmaması'' olduğunu belirtti.

Marinelli, parası alınan 35 yaşındaki Joye'ün inşaatlarda çalışarak hayatını zor kazandığını ve kazandığı paranın da vergisini ödediğini belirterek, ''Polisin parayı Mr. Joye'nin yasa dışı yollarla elde ettiği varsayımı yaptığına inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan olayın üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen Joye'ün parasının iade edilmediği belirtildi.

AA

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.