1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS ESRARENGİZ ARACI ARAŞTIRIYOR
POLİS ESRARENGİZ ARACI ARAŞTIRIYOR

POLİS ESRARENGİZ ARACI ARAŞTIRIYOR

Lefkoşa’da bir park yerinde Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri, tarafından önceki gün düzenlenen operasyonda, Kyriakos Sotiriadis isimli kişinin yönetimindeki aracın KKTC’ye yasa dışı geçirdiği tespit edildi.

A+A-

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine, Lefkoşa’da bir park yerine önceki gün operasyon düzenledi.

Polisin 31 yaşındaki Kyriakos Sotiriadis yönetimindeki HPK 303 plaklı araçta yaptığı aramada, aracın evraklarının olmadığını tespit etmesi üzerine soruşturma başlattı.

Yürütülen soruşturma neticesinde zanlının yönetiminde bulunan ve evrakları olmayan HPK 303 plaklı aracın 22 Haziran 2013 tarihinde KKTC’ye giriş yaptığını, aynı gün de KKTC’den çıkış yaptığı tespit edildi.

HPK 303 plaklı aracın KKTC’ye nereden ve nasıl getirildiği yönünde soruşturma başlatan polis ekipleri, araç sürücüsü, 31 yaşındaki Kyriakos Sotiriadis’i gözaltına aldı.

KKTC’ye nereden ve nasıl geçirildiği tespit edilemeyen HPK 303 plaklı araç ve araç sürücüsü Kyriakos Sotiriadis hakkında yürütülen ileri soruşturmada, olay ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen bir kişinin ismi daha tespit edildi.

Soruşturma devam ediyor

Kyriakos Sotiriadis, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün yargıç önüne çıkarıldı. Zanlı hakkında soruşturmayı yürüten polis memuru Şerif Avcil, mahkemede verdiği ifadede, zanlı Kyriakos Sotiriadis’in “gümrüksüz mal tasarrufu” suçlaması ile gözaltına alındığını belirtti.

Zanlı hakkında soruşturmanın yeni başladığını kaydeden Şerif Avcil, zanlının yönetiminde tespit edilen HPK 303 plaklı aracın kanıt olarak alındığını kaydetti.

HPK 303 plaklı aracın KKTC’ye geçirilmesi ile ilgili bir kişinin arandığına dikkat çeken Avcil, zanlının soruşturma amaçlı 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatının bu talebe itiraz etmemesi üzerine mahkeme, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.