1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ ONAYLANDI
POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ ONAYLANDI

POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİ ONAYLANDI

Polis Genel Müdürlüğü bütçesini oybirliği ile onayladı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 188 milyon 481 bin 860 TL olarak öngörülen Polis Genel Müdürlüğü bütçesini oybirliği ile onayladı.

Komite başkanı Birikim Özgür başkanlığında başlayan toplantıya, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ile Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim de katıldı.

Polis Genel Müdürlüğü bütçesiyle ilgili yapılan konuşmalarda ilk sözü alan UBP milletvekili Ersin Tatar, polisin çok zor koşullarda görevini yaptığını, personel sıkıntısı çektiğini bildiklerini, bu talebin de karşılanmasını temenni etti.

Tatar, mazbata mağdurları ile ilgili soruna ise halen bir çözüm bulunamadığını, bu insanların yeniden mahkemeye çıkarılmaları ve borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini, vatandaşın polis ile karşı karşıya kalmasını istemediklerini ifade etti. 

Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim de, polisin de mazbata mağdurları konusunda durumun netleşmesini beklediğini söyledi. 

Ömer Kalyoncu da, poliste bir kötü muamele bir de terfilerin sürekli gündeme geldiğini, bunlara bir türlü çözüm bulunamadığını, bunların Mecliste de ele alındığını, bu durumun hoş bir konu olmadığını ifade ederek, bunun giderilmesi için tedbirler alınmaya çalışıldığını bildiğini ancak nasıl giderileceğini bilmediğini kaydetti.

Suç işleyenleri konuşturmanın zor olduğunu bildiğini ifade eden Kalyoncu, terfiler de ise yapılan işlerin yargıdan dönmeyecek şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. 

Zaim, “işkence” konusunda, görev süresi içerisinde böyle bir durumun olmadığını, bunun takipçisi olabileceklerini, terfi konusunda da değişik bir yöntem uyguladıklarını, 650 kişinin sınava girdiğini, 585 kişinin mülakata tabii tutulduğunu, 310 kişiye değişik kademelerde terfi verdiklerini, şeffaflığa sadık kalarak adil ve adaletli olarak sınavlarla terfileri verdiklerini anlattı.

Zaim, bazı kişilerin terfi edememesinin sicil tüzüğü ile ilgili olduğunu, polis komitesinin adil davrandığını, isteyene sicilinin müracaatla gösterildiğini, bu hakka sahip olduğunu kaydetti.

DP-UG milletvekili Hakan Dinçyürek de, polis teşkilatına güven belirterek, başarılar diledi.

Bilişim suçları yasasının eksikliğine işaret eden Komite Başkanı Birikim Özgür de, bu yasanın eksikliği yaşandığı sürece, suçların çoğalacağını, yasa olmadığını ancak polisin bu konudaki potansiyeli hakkında bilgi edinmek istediğini söyledi.

Zaim de, konu ile ilgili bir yasa taslağının Meclis’e sunulduğunu ancak henüz yasalaşmadığını, ancak polisin yasası olmasa bile bu konuda vatandaşı mağdur etmeyip vatandaşların sıkıntılarını sonuna kadar götürüp sonuç aldıklarını, ancak yasa konusunda beklentileri olduğunu, bilişim suçlarıyla ilgili teknik ve personel yatırımının mevcut olduğunu vurguladı.

Komite bir sonraki görüşmesini yarın yapacak. Komite, Hukuk Dairesi, Ombudsman, Mahkemeler, KHK ve Maliye Bakanlığı, Gelirler Bütçesi ve tasarının madde madde görüşülüp bütününün oylaması yapılacak.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.