1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS GENİŞ ÖNLEM ALDI
POLİS GENİŞ ÖNLEM ALDI

POLİS GENİŞ ÖNLEM ALDI

Polis geniş önlem aldı

A+A-

DAÜ’de konferans veren İsrailli öğretim görevlisi Efraim Podoksik, Filistinli öğrenciler tarafından protesto etti

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) kampüsü içerisinde dün hareketli dakikalar yaşandı.  “Milliyetçilik içerisinde millet nedir” isimli konferans vermek amacı ile davet edildiği DAÜ’ye gelen İsrail uyruklu öğretim görevlisi Efraim Podosik bir grup Filistinli öğrencinin protestosu ile karşılaştı.

Konferansın verildiği salona giren öğrenciler, Podosik konuşmasını yaparken pankartlar açarak protestoda bulunurken her hangi bir slogan atmadı.  Konferansın verildiği salon önüne toplanan yüze yakın Filistinli öğrencide protesto etmek için Podosik’in bina dışına çıkmasını bekledi.

Arka kapıdan kaçırıldı
Birçok polis ekibi kampüs içine yönlendirilip geniş güvenlik önlemleri alınırken, Podosik konferans sonrası binanın arka kapısından aracına bindirilerek kampüsten uzaklaştırıldı. Bir süre daha bina önünde bekleyen Filistinli öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Okul hassasiyetimizi bilmiyor mu?
İsrailli öğretim görevlisinin DAÜ Kampüsü içerisine gelerek konferans vermesine tepki gösteren Filitinli öğrenciler, “Filistin de savaşın devam ettiği dönemde binlerce Filistinli öğrencinin bulunduğu bir okula İsrailli bir öğretim görevlisinin konferans amaçlı çağrılmasını anlayamıyoruz, okul yönetimi bu konudaki hassasiyetimizi bilmiyor mu” şeklinde konuştu.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.