1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS GİRNE'DE DENETİM BAŞLATTI!
POLİS GİRNE'DE DENETİM BAŞLATTI!

POLİS GİRNE'DE DENETİM BAŞLATTI!

“Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele”

A+A-

GİRNE KAYMAKAMLIĞI KENT MERKEZİNDE BAZI INTERNET CAFE, BET OFİS, OFF-LICENCE İLE BENZERİ İŞYERLERİNİ DENETLEDİ

DENETİMLERDE 18 YAŞALTI İÇKİ SATIŞI YAPAN VE ALKOLLÜ İÇKİ SATIŞ İZNİ DE BULUNMAYAN İŞYERİ HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Girne Kaymakamlığı, Girne İlçe Emniyet Kurulu’nun önceki günkü “Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele” konulu toplantısının ardından bugün Girne’de  denetimlere başladı.

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Başbakanlık  Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu  Başkanı Hasan Karaokçu, Kaymakamlık, Girne Polis Müdürlüğü, Çalışma Dairesi ve Belediye ekiplerinin katılımıyla Girne Çarşısı ile okullar bölgesinde gerçekleştirilen denetimlerde, bet ofisler, internet cafeler, cafeler, off licence  dükkanları denetlendi.

Denetimlerde, 18 yaş altında bir genç kıza alkollü içki satışı yapan bir işyeri de tespit edilerek yasalara aykırı olarak satış yaptığı ayrıca alkollü içki satış izni de bulunmayan işyeri hakkında yasal işlem başlatıldı.

ENVERGİL: “DENETİMLERE İLERİKİ GÜNLERDE DE DEVAM EDİLECEK”

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil basına yaptığı açıklamada, Kaymakamlığın, Girne İlçe Emniyet Kurulu’nun önceki gün Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele konulu toplantısının ardından bugün Girne’de denetimlere başladığını belirterek, denetimlerin ileriki günlerde de süreceğini kaydetti.

Yapılan çalışmada Girne Çarşısı ve okullar bölgesindeki bazı bet ofisi, internet kafe, kafe ve  off licence dükkanlarını denetlediklerini belirten Envergil, işyerlerinin gençlere  kötü alışkanlıklar aşılamayacak şekilde   yasalara uygun  çalışmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Denetimlerde, işyeri ve çalışanların; hijyen, sağlık koşulları, çalışma ve işletme izinleri yanında kapalı yerlerde sigara  yasağına  uyulup uyulmadığının da  kontrol edildiğini  kaydetti.

Off licence dükkanlarının alkollü içkileri  dışarda  sergilememeleri konusunda uyarıldığını da ifade eden Envergil,  belediyenin içki ve diğer gıda maddelerinin dükkan dışında  sergilenmesi konusunda işletmelere 6 Şubat’a kadar süre tanıdığını belirtti.

KARAOKÇU: “KKTC ALKOL VE SİGARA KULLANIMINDA AVRUPA’NIN EN ÜST SIRALARINDA”

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise, komisyonunun, alkol, sigara ve uyuşturucu gibi genç ve çocukları tehdit eden unsulara karşı  mücadele kararı aldığını belirterek, ciddi  risk faktörü taşıyan sigara, alkol, bali v.b satışlarda denetim  eksikliği bulunduğuna dikkat çekti.

Yapılan denetimlerin toplumun görmek istediği bir tablo olduğunu ifade eden  Karaokçu,  başta Girne Kaymakamlığı olmak üzere  denetimlere katkı koyan kurumlara  teşekkür etti.

Denetimlerde ceza kesmeyi değil,  yasal zorunlulukları hatırlatma, farkındalık yaratmayı  amaçladıklarını da belirten Karaokçu, “bazı cafelerde kapalı yerde sigara içilmemesi kuralına  uyulmadığı ve  gençleri olumsuz etkileyecek  imgelere yer verildiğini  görüp uyarılarda bulunduk” dedi.

Sigara –alkol kullanımından sonra gayri yasal uyuşturucu  madde kullanımına geçişin çok yüksek olduğu  KKTC’nin alkol ve sigara kullanımında Avrupa’nın en üst sıralarında yer aldığını ifade eden Karaokçu, denetimlerde önceliği alkol ve sigara satışı konusuna verdiklerini belirtti.

Ülkede 18 yaş altına içki satışının yasak olduğu ancak  18 yaşından küçük gençlerin içki satışı yapılan disko bar gibi eğlence mekanlarına girişini kısıtlayan bir yasa bulunmadığı konusuna dikkat çeken Karaokçu,  konuya yasal düzenleme getirilmesi ve bali satışlarının denetim altına alınması için başlattıkları çalışmayı Meclis’e iletmesi için Başbakan Yorgancıoğlu’na  göndereceklerini  de söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.