1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS HAZIR BEKLİYOR!
POLİS HAZIR BEKLİYOR!

POLİS HAZIR BEKLİYOR!

UBP Kurultayı'nda ciddi güvenlik önlemleri: Polis hazır bekliyor

A+A-

 

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 20. Olağan Kurultayı’nın ikinci turu bugün yapılıyor. Bugünkü kurultayda, UBP üyeleri genel başkanlık için ikinci turda yarışmaya hak kazanan Hüseyin Özgürgün ile Ersin Tatar arasında tercih yapacak.

Kurultay'ın ikinci turu bu sabah saat 08:00'de kullanılan ilk oyla başladı. Saat 18:00'e kadar sürece oy verme işleminde bugün Atatürk Spor Salonu'nda çok ciddi güvenlik önlemleri alındığı gözlemleniyor. Oy verme kabinlerinin bulunduğu alan ortadan demirlerle ikiye ayrıldı.

Saha içerisinde boş alan bırakılmadığından ötürü basın mensupları görevini yerine getirmekte sıkıntı çekiyor...

Salon içerisinde Cürümleri Önleme Şubesi, salon dışarısında ise polis güçleri hazır bekliyor.

Kurultay Divanı Başkanı İlker Edip, basına karşı 'yakın çekmeyin' şeklinde tavır koyuyor.

9 bin 224 üyenin bulunduğu kurultayda oy verme işleminin tamamlanmasıyla ilk önce genel başkanlık için kullanılan oylar sayılacak, ardından sayımı geçen haftadan yarına ertelenen UBP Parti Meclisi üyeliği oylarına geçilecek.

GEÇEN HAFTA NE OLMUŞTU?

31 Ekim Cumartesi ve 1 Kasım Pazar günü yapılan UBP 20. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için 7; 70 üyeli parti meclisi için ise 170 aday yarışmıştı.

6 bin 135 üyenin oy kullandığı pazar günkü kurultayda, Hüseyin Özgürgün 2 bin 722, Ersin Tatar ise bin 437 oy alarak ikinci tura kalmıştı.

Diğer adaylardan Nazım Çavuşoğlu 382, Zorlu Töre 324, Ünal Üstel 708, Ersan Saner 497, Oğuz Ceyda 42 oy alırken 23 oy ise geçersiz sayılmıştı.

10:40 – BİN 100 OY KULLANILDI

Divan Başkanlığı, saat 08:00'de başlayan oy kullanma işleminde saat 10:30 itibariyle 1.100 kişinin oy kullandığını açıkladı. Oy kullanma işlemi saat 18:00'de sona erecek.

Kıbrıs Postası

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.