1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS, İZ PEŞİNDE SALDIRGAN NEREDE?
POLİS, İZ PEŞİNDE SALDIRGAN NEREDE?

POLİS, İZ PEŞİNDE SALDIRGAN NEREDE?

Ekipler, saldırı ile ilgili ipucu bulmak adına bölgedeki kamera görüntülerini incelemeye başladı. Olayda kullanılan silah ise

A+A-

Ekipler, saldırı ile ilgili ipucu bulmak adına bölgedeki kamera görüntülerini incelemeye başladı. Olayda kullanılan silah ise halen bulunamadı.

Gardiyanoğlu Kliniğin sahibi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Remzi Gardiyanoğlu’nun önceki gece uğradığı silahlı saldırının üzerindeki sis perdesi aralanmadı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma yürüten Lefkoşa Polis Genel Müdürlüğü ekipleri, henüz herhangi bir bulguya rastlamadı.

Polis ekipleri, dün sabahın erken saatlerinde Gardiyanoğlu’na ait kliğine giderek, araştırma yaptı.
Ekipler, saldırıya yönelik ipucu bulmaya çalıştı.

Lefkoşa Polis Müdürü Yardımcısı Mahmut Barış Sel ve Lefkoşa Cürümleri Önleme Şube Amiri Müfettiş Aslan Coşkun da olay yerinde incelemelerde bulundu.

Öte yandan Gardiyanoğlu ailesinin ise polise olayla ilgili herhangi bir ifade vermediği öğrenildi.

Klinik kapatıldı
Yaşanan silahlı saldırının ardından, Hamitköy’deki Remzi Gardiyanoğlu’na ait klinik, polis ekipleri tarafından kapatıldı.

Güvenlik kordonu ile çevrilen kliniğe girişler yasaklandı.

Polis, kamera görüntülerini inceliyor
Soruşturmayı yürüten polis ekipleri, olası bir ipucu bulma adına, bölgedeki kamera görüntülerini incelemeye aldı.

Ekipler, olayın failleri ile ilgili iz yakalamak için çalışmalarını önceki akşamdan beridir sürdürüyor.

Tek görgü şahidi Özkan
Gardiyanoğlu’na, kliniğinin oto parkındaki aracına binmek istediği esnada, silahla saldıran kar maskeli kişi ile ilgili de polisin elinde net bir bilgi yok.

Silah seslerinin ardından klinik içerisinden otoparka  koşan Gardiyanoğlu’nun sekreteri Serpil Özkan ise olaydaki tek görgü şahidi.

Silah kayıp
Olayda kullanılan silah ise polis ekipleri tarafından bulunmadı.

Polis, dün gün boyunca silahı bulabilmek adına bölgedeki çöp kutularını ve yol kenarlarını aradı ancak olumlu bir sonuç elde edemedi

Gardiyanoğlu için kritik 48 saat

Önceki akşamüstü silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan Dr. Remzi Gardiyanoğlu’na gerekli cerrahi müdahalelerin yapıldığı, hastanın durumunun şu an itibarıyla kontrol altında olduğu, herhangi bir kontrol edilemeyen kanamanın söz konusu olmadığı, ancak böyle büyük yaralanmalardan sonra oluşabilecek komplikasyonlar göz önünde bulundurularak yoğun bakımda tutulduğu bildirildi.
Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Rıfat Siber TAK’a Gardiyanoğlu’nun sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Bu tür müdahalelerin sonucuyla ilgili 48 saat geçmeden kesin değerlendirmede bulunmanın doğru olmadığını vurgulayan Siber, takip aşamasında olduklarını, hastanın kritik eşiği aştığını söylemek için henüz erken olduğunu da kaydetti.

Siber, Gardiyanoğlu’nun kasık damarlarına kalp damar cerrahisi uzmanı doktorlar Ramadan Kamiloğlu ile Hasan Birtan tarafından cerrahi müdahalede bulunulduğunu söyledi ve kurşunlanma sırasında Gardiyanoğlu’nun kolunda kırık oluştuğunu buna da ortopedi uzmanlarının müdahale ettiğini anlattı.

Siber, plastik cerrahi uzmanı ve üroloji doktorlarının da yaralanmayla ilgili gerekli müdahaleleri yaptığını belirtti.

Olay nasıl olmuştu?
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Remzi Gardiyanoğlu, önceki akşam saat 18:20 sıralarında, Hamitköy’de bulunan kliğinden çıkıp, oto parkındaki aracına binmek istediği esnada, kimliği meçhul kar maskeli bir kişi tarafından vurulmuştu.

Saldırı sırasında üzerine üç el ateş açılan Gardiyanoğlu’nu kurşunlarından biri sıyırmış,ikincisi direkt kasığına gelmiş, üçüncü mermi de sağ kalçadan girip sol kasığa kadar girmişti.

Kanlar içinde yere yığılan Gardiyanoğlu, park yerinde sürünerek klinik içinde bulunan sekreteri Serpil Özkan’a ulaşmıştı.

Şuuru bu esnada açık olan Gardiyanoğlu, Özkan tarafından hastaneye kaldırılmıştı.

YD


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.