1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS KALAŞNİKOFU ARIYOR!
POLİS KALAŞNİKOFU ARIYOR!

POLİS KALAŞNİKOFU ARIYOR!

Düğümü Stocia çözecek

A+A-

Zabit ailesine yönelik olarak, Başkent  Lefkoşa’da Ocak-Mart ayları arasında meydana gelen üç kundaklama ve kurşunlanma olayları ile ilgili polis soruşturması devam ediyor. Suçla bağlantılı olarak tutuklu bulunan Emin Özbeyit, Şevket Aykut Tuyku, Ali Öncüer, Murat Güvener, Virellonut Stocia ve Osman Yücel dün ek süre talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada suç çetesinin tasarrufunda kalaşnişkof bir silah olduğu ve silahın arandığı belirtildi. Ek tutuklama duruşmasında zanlıların olayla ilgili bağlantılarının araştırıldığını kaydeden polis, zanlıların bazılarından alınan gönüllü ifadede kalaşnikof bir silah olduğuna dair bilgi aldıklarını söyledi.

Alınacak ifadeler var

Polis, olayla ilgili araştırmaların devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu ve kalaşnikof silahın aranmakta olduğunu ifade etti. İşlenen suçların ciddiyetine vurgu yapan polis, soruşturmanın geniş çaplı sürdüğünü belirterek zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Zanlıların avukatları sekiz günlük süreye itiraz ederek, zanlılar hakkındaki soruşturmanın daha erken bitirilebileceğini iddia etti. Mahkeme aktarılan olguları değerlendirdikten sonra zanlıların tutukluluk süresini 5 gün daha uzattı.

Düğümü Stocia çözecek

Zanlı Virelonut Stocia, 23 Ocak’ta Yıltan Zabit’e ait aracı,8 Şubat’ta Hüseyin Evren Zabit’e ait aracı ve 28 Şubat’ta Hande Aksaç’a ait aracı kundaklamış, 8 Mart’ta ise Hüseyin Zabit’e ait “Zabit Route Off Licence” isimli işyerine 9 el ateş ederek kurşunlamıştı. Zanlının bu suçları cezaevinde bulunan Şevket Aykut Tuyku ve Emin Özbeyit’in talimatı ile yaptığı, diğer zanlıların da suça karıştıkları öne sürülmüştü.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.