1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS KAYIP EMARELERİN PEŞİNDE
POLİS KAYIP EMARELERİN PEŞİNDE

POLİS KAYIP EMARELERİN PEŞİNDE

Polis kayıp emarelerin peşinde

A+A-

Sedef BOŞNAK
Ülkedeki zehir ticaretinin önüne geçebilmek için büyük çaba sarf eden Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğündeki ekiplerin düzenlediği operasyonda, tasarrufunda Captagon (Kaptagon) türü olduğuna inanılan 8 bin 22 adet hap ele geçirilen Adem Yılmaz, dün sabah mahkemeye çıkanldı ve aleyhine tahkikat amaçlı bir gün tutukluluk emri temin edildi. Aldığı cezalara karşın, sistematik bir şekilde suç işleyen 39 yaşındaki Adem Yılmaz'ın tasarrufundaki binlerce kişiyi zehirleyebilecek miktardaki uyuşturucu maddenin yurt dışından ithal edilip, ülkede saklı vaziyette devamının olduğuna inanılıyor.

Tespitler ışığında polis, piyasaya sürülmeden ele geçirdiği emareleri inceleme yapılması için ilgili laboratuvarlara gönderdi, kayıp olduğuna inandığı emarelerin peşine düştü.

"Tutuklu kalsın"

iddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı PGM Narkotik ve Kaçakçılığı önleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Kavaz'ı meseleyle ilgili yeminli şahadet vermesi için tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis Mustafa Kavaz, 27 Ocak 2016'da alınan bir bilgide, zanlıyı, Gazimağusa'daki evinin önünde tespit ettiklerini söyledi ve mahkeme emri gereğince, bir ekiple, zanlının üzerinde ve evinde arama yaptıklarını kaydetti.

Mustafa Kavaz, zanlı Yılmaz'ın ceketinin cebinde peçeteye sarılı 30 adet, evin giriş kapısındaki fırın  boşluğunda 5 ayrı poşet içerisinde naylona sarılı 7 bin 956 adet, koltuk altındaki üç poşet içerisinde ise 36 adet kahverengi hap bularak el koyduğunu anlattı. Kayıp olduğuna inandığı maddelerin var olduğuna vurgu yapan tanık polis, zanlı aleyhine henüz yeni başladığı tahkikatını salimen yürütebilmek için mahkemeden süre talep etti. Yargıç, huzunındaki şahadeti dinledikten sonra, zanlının 1 gün süreyle polisle tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.