1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS KAYIP HİNTKENEVİRİNİN PEŞİNDE
POLİS KAYIP HİNTKENEVİRİNİN PEŞİNDE

POLİS KAYIP HİNTKENEVİRİNİN PEŞİNDE

Polis kayıp hintkenevirinin peşinde

A+A-

Bademliköy’deki hintkeneviri tarlasıyla ilgili soruşturması devam ediyor. 6 tutuklu dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Suçla bağlantısı bulunmayan  ve Murat Yıldırım serbest bırakıldı

Devrim DEMİR

Bademliköy’de önceki gün gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan 6 kişi alınan 1 günlük tutukluluk süresinin dolması üzerine, dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Alınan bir günlük tutukluluk süresinde, şüpheli olarak gözaltına alınan Sedat Aşan, Sefer Topuz ve Murat Yıldırım’ın olayla bağlantısı olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı.

Ormanlık alandaki dere yatağını tarla haline getirdikten sonra 3 ayda yüzlerce kök hintkenevirini ektiği tespit edilen Tezcan Akkurt ve tarladaki uyuşturucudan haberi olduğu tespit edilen Kadir Akbulut ve Server Aşan aleyhindeki soruşturma ise devam ediyor.

Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, zanlılar Tezcan Akkurt, Kadir Akbulut ve Server Aşan’ın soruşturma amaçlı 7’şer gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

10 kilo uyuşturucu ile yakalanmıştı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, mahkemede verdiği ifadede zanlılar Tezcan Akkurt, Kadir Akbulut ve Server Aşan aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Ramiz, alınan 1 günlük tutukluluk süresinde aynı olayla bağlantılı tutuklanan Sedat Aşan, Sefer Topuz ve Murat Yıldırım’ın uyuşturucu ile bağlantıları olmadığının ortaya çıktığını kaydetti.

Ramiz, zanlı Tezcan Akkurt’un önceki gün saat 13.00 sıralarında Bademliköy’ün kuzey kısmında denizden yaklaşık 100 metre içeride bulunan ormanlık arazi içerisinde tespit edildiğini anımsattı.

Soruşturma memuru, polis ekiplerinin zanlıyı takibi sonucu, arazide ekili boyları 10 ile 70 cm arasında bir kısmı saksılar içinde bir kısmı ise su kanalları etrafına ekilmiş toplam 529 kök hintkenevirini sökerken suçüstü tutuklandığını belirtti.

Zanlının suçüstü gereği tutuklandığını ifade eden Cemal Ramiz, yapılan sorgulamanın ardında zanlının tasarrufunda poşetler içinde kurutulmamış taze ve yeşil halde yaklaşık 6 kilo 500 gram ağırlığında hintkeneviri daha bulduklarını kaydetti.

Birlikte uyuşturucu içtiklerini itiraf ettiler

Soruşturmayı yürüten polis memuru Ramiz, zanlı Akkurt’u yaklaşık 1 hafta önce yakın takibe alan ve hintkeneviri ekili araziyi zanlı Kadir Akbulut’un tespit ettiğini öğrenen Tezcan Akkurt’un, Akbulut’a uyuşturucu temin ettiğini öğrendiklerini kaydetti.

Ramiz, zanlı Tezcan Akkurt’un ifadesinde Kadir Akbulut ile birlikte hintkeneviri ekili ormanlık alanda birlikte uyuşturucu içtiklerini daha sonra da Bademliköy’de zanlı Akkurt’un Akbulut’a 8 gram hintkeneviri verdiğini itiraf ettiğini kaydetti.

Kayıp uyuşturucu aranıyor

Soruşturma memuru, uyuşturucu bitkilerin ekili olduğu alanda bir çok saksı, çapa, sulama aletleri bulunduğunu ve emare olarak alındığını kaydetti.

Soruşturmanın yeni başladığını, aranan şahısların ve kayıp olan uyuşturucu bitkilerin olduğunu kaydeden Ramiz, bu aşamada zanlıların 7’şer gün daha tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.