1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS METRELERCE SÜRÜKLENDİ!
POLİS METRELERCE SÜRÜKLENDİ!

POLİS METRELERCE SÜRÜKLENDİ!

Başkent Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı bölgesinde, aksiyon filmlerini aratmayan bir operasyon

A+A-

Lefkoşa’da M.K’nin önceki gün saat 18.30 sıralarında ikametgahında yapılan aramada yaklaşık yarım gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğu düşünülen madde ele geçirilmesiyle polis tarafından gözaltına alınmasının ardından dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Ele geçirilen hintkeneviri ile ilgilizanlı olarak görülen Ahmet Dişikırık’a aracın içinde oturduğu sırada düzenlenen operasyonda ise polisin dur emrine uymayan zanlı Dişikırık bir polisi arabasıyla metrelerce sürükledi.

Zanlı Dişikırık daha sonra Lefkoşa’daki ikametgâhında yakalanmasının ardından dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarılarak haklarında soruşturma maksatlı 2 gün tutukluluk emri alındı.

Abbas ELMAS

Lefkoşa’da önceki akşam düzenlenen uyuşturucu operasyonu olaylı sonuçlandı.
Saat 18.30 sıralarında arabasının içinde oturduğu sırada zanlı Ahmet Dişikırık’a düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, zanlı durmadı ve bir polis memurunu metrelerce sürükleyerek yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Erkan Karam, zanlı Mehmet Kırıtan ile Ahmet Dişikırık’ın 14 Ocak tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlı M.K’ninikametgahına önceki gün saat 1830 sıralarında düzenlenen aramada zanlının tasarruflarında yaklaşık yarım gram ağırlığında hintkeneviri türü olduğu düşünülen madde ele geçirilerek gözaltına alındığını belirten Karam, zanlıdan alınan bilgide söz konusu maddeyi zanlı Ahmet Dişikırık’tan aldığının öğrenildiğini kaydetti.

Zanlı Dişikırık’ın da Lefkoşa’da FA360 plakalı aracı içinde oturduğu sırada bir operasyon düzenlediklerini kaydederek Erkan Karam, zanlının polisin dur ihbarına uymadığını, bir polisi yaklaşık 10 metre sürüklediğini ve zanlının bölgede bulunan çöp bidonlarına ve araçlara çarparak kaçtığını belirtti.

Karam, zanlı Dişikırık’ın Lefkoşa’daki ikametgahında tespit edilerek evinde ve üüzerinde yapılan aramada 3 ayrı siyah paket içinde hintkeneviri olduğu düşünülen uyuşturucu madde kırıntıları bulunarak emare olarak alındığını ve zanlının gözaltına alındığını söyledi.

Zanlılar hakkında başlatılan polis soruşturmasının henüz yeni başladığını, kayıp olduğuna inanılan emareler ve alınması gereken birçok ifade olduğuna değinen Karam, yürütülen soruşturmanın selameti açısından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı Avukatı zanlı M.K hakkında talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmezken, zanlının ciddi kardiyolojik sağlık sorunları olduğunu, zanlının tutuklu kaldığı sürede hücreye kapatıldığını ve kalp sıkışması yaşadığını açıklayarak zanlının uzman bir doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Polis şahadetini ve zanlı avukatının söylediklerini dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların olayla bağlantılı olabileceklerine bulgu yaparak, zanlılar hakkında talep edilen 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. Yargıç Ahmetraşit ayrıca zanlının uzman bir doktor kontrolünden geçirilmesini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.