1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “POLİS MÜDAHALE ETMESİ GEREKİRKEN ETMEDİ”
“POLİS MÜDAHALE ETMESİ GEREKİRKEN ETMEDİ”

“POLİS MÜDAHALE ETMESİ GEREKİRKEN ETMEDİ”

''Eli sopalı faşistler”

A+A-

YDÜ'deki Kürt öğrenciler TC Elçiliği önüne yürüdü…

Yakın Doğu Üniversitesi’nde öğrenim gören Kürt öğrenciler geçtiğimiz günlerde üniversitede yaşanan olaylarda polisin haksız yere arkadaşlarını tutuklayarak sınır dışı etmesini protesto ettiler

Yakın Doğu Üniversitesi’nde öğrenim gören Kürt öğrenciler , Cuma günü yaşanan olayların ardından dün TC Elçiliği önüne yürüdü…
“Eğitim hakkımız engellenemez”


Yakın Doğu Üniversitesi’nde Cuma günü meydana gelen polis ve eylemci gruplar arasındaki arbedede tutuklanan üç kişi ve daha önce polis tarafından tutuklanarak okuldan uzaklaştırılan 10 genç için eylem düzenleyen Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), YKP, YKP FEM, Feminist Atölye, MKM, Baraka, Barikat, DKB, TDP ve Pir Sultan Abdal Cemiyeti, dün Kuğulu Park’ta toplanarak, T.C Büyükelçiliği önüne yürüdü.

Yaklaşık 50 kişi civarındaki eylemci grubu, elçilik önünde basın açıklaması yaptı, yapılan açıklamada; polisin eylemcilere orantısız güç kullandığını öne sürüldü.

Düzenlenen eylemde polisin geniş güvenlik önlemleri gözden kaçmazken, grup, eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

YKP, YKP FEM, Feminist Atölye, MKM, Baraka, Barikat, DKB, TDP ve Pir Sultan Abdal Cemiyeti adına basın açıklaması yapan genç eylemci, “2 ay önce 'tam da sınav döneminde' yurtsever devrimci ve demokrat öğrencilere karşı 'Ülkü Ocakları’nda örgütlenen ve öğrenci olmayan' faşist yapılar' okul içerisinde, 'satırlı, sopalı' bir şekilde yurtsever ve devrimci öğrencilere saldırmışlardı” dedi.

“Eli sopalı faşistler”
Gurup adına basın açıklaması yapan genç, üniversite içerisinde toplanan ‘Ülkücü’ olduğunu söylediği gurubun eli sopalı faşistler olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti; “Saldırı hazırlığında olan eli sopalı yüzlerce faşistin okulda olduğu bilgisi üniversite yönetimi ve Lefkoşa polisine bildirilmesine rağmen hiçbir tedbir alınmamış ve sadece izlemekle yetinilmişti.

Akabinde gelişen saldırıda yaralanan birçok öğrencinin yanında 1 öğrenci arkadaşımız ciddi bir şekilde darp edilmiş ve arkadaşımız kafasına ve yüzüne aldığı sopa darbeleri sonucunda YDÜ hastanesine kaldırılıp yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.”

“POLİS GRUBA MÜDAHALE ETMESİ GEREKİRKEN ETMEDİ”

T.C Elçiliği önünde yapılan açıklamada, polisin üniversite içerisinde eylemci guruba müdahale etmesi gerekirken etmediğini dile getiren eylemci, “Yaralı olan öğrencinin sağlık durumunun ciddiyeti ve aldığı doktor raporu ortadayken, üniversite yönetiminin polise ihbarı sonucunda bu arkadaşımız da tutuklamıştı. Faşist guruba müdahale etmesi gereken YDÜ güvenliği ve T.C’ye bağlı Kuzey Kıbrıs polisi herhangi bir müdahalede bulunmamıştı. Tam tersi bir şekilde saldırılara karşı tepki gösteren öğrencileri çembere almıştı.”

“Mağduriyeti devrimci yurtsever demokrat öğrenciler yaşayor”

Yaptığı açıklamada ülkücü gurubun faşist ve mahsumiyet rolleri oynadıklarını ifade edilerek, “Her yıl özellikle sınav dönemlerinde bu tür provakatif olayların gerçekleştirilmesi bizim tarafımızdan düşündürücüdür. Gelişen bu olayların sonucunda masumiyet ve mahkûmiyet rolleri adeta tiyatro havasında bilindik bir şekilde tekerrür edilmektedir. Mağduriyet'i devrimci yurtsever demokrat öğrenciler yaşamakta, masumiyeti ise faşist güruhlar oynamaktadır.”

“Arkadaşlarımızı serbest bırakın”

Ülkenin genelinde yurt sever demokrat öğrencilere karşı ırkçılık yapıldığı öne sürülen açıklamada, yapılan ırkçılıktan vazgeçilme çağrısı da yapıldı.

Eylemci genç, sözlerne şöyle devam etti; “Kıbrıs’ın Kuzey’in de okuyan yurtsever demokrat öğrenciler karşı, gerek üniversitelerde gerekse de ülkenin her yerinde takınılan bu ırkçı ve faşist tutumdan vazgeçilmelidir.

Her türlü zulüm ve haksızlığa tepki gösterip meşru eylemlere başvuran öğrencilerin fişlememesi, karakol ve emniyet müdürlüklerinde dayak ve kötü muamelenin engellenip buna başvuran koltuk güçleri hakkında denetleme ve yargılama mekanizmalarının oluşturulması, yalnızca insani bir durum karşısında bedenlerini açlığa yatırıp, en barışçıl bir eylemde tartaklanarak ve elleri arkadan çok sıkı bir şekilde bükülüp plastik kelepçe takılmak suretiyle tutuklan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.