1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS MÜDÜRÜNÜ DARP ETTİLER
POLİS MÜDÜRÜNÜ DARP ETTİLER

POLİS MÜDÜRÜNÜ DARP ETTİLER

Polis müdürünü darp ettiler.

A+A-

Okuldan uzaklaştırılan öğrenciler eylem yaptı. Eyleme müdahale etmek için okula giden Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı’nındarp edildiği ve dişinin kırıldığı öğrenildi

Yakın Doğu Üniversitesi’nde Nisan ayında doğu kökenli öğrenciler ile ülkücü öğrenciler arasında çıkan kavgada haklarında disiplin soruşturması açılan ikisi ülkücü, 10 öğrenci belirli sürelerle okuldan uzaklaştırıldı. Uzaklaştırılma kararının üzerinden iki ay geçtikten sonra 100 kişilik doğu kökenli öğrenci grubu, önceki gün öğlen saatlerinde rektörlüğe doğru yürüyüş düzenledi. Öğrenciler, daha sonra çadır kurarak oturma eylemine başladı. Okul yönetiminin şikâyeti üzerine polis önceki gece okula giderek çadırı kaldırmaya çalıştı. Bu esnada öğrenciler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Üç polis memuru darp edilirken, eyleme müdahale için polis ekibi ile okula giden Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı da eylemciler tarafından darp edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan üç öğrenci dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

DÖRT POLİSİ DARP ETTİLER
Duruşmada önceki gece saat 22.00 sıralarında, 10 öğrenciye verilen disiplin cezalarını protesto etmek amacıyla toplanan 100 kadar doğu kökenli öğrencinin, okul yönetiminden izinsiz çadır kurup mülke tecavüz suçu işlediği; çadırın kaldırılması için müdahale eden görevli dört polisi darp edip görevinden men ettikleri açıklandı. Olayla ilgili Aziz Sarı, Fikret Çoktaşar, Sabri Direnç isimli öğrencilerin gözaltına alındığını, haklarında darp, mülke tecavüz, polisi darp ve görevinden men suçlarından soruşturma başlatıldığını belirten polis, alınacak ifadeler olduğunu belirterek zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

LEFKOŞA POLİS MÜDÜRÜ SAVAŞÇI DA DARP EDİLDİ,BİR DİŞİ KIRILDI
Öte yandan çıkan olaylara müdahale eden polis ekibinden üç polis memuru çeşitli yerlerinden darp edilirken,Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı da eylemciler tarafından darp edildi. Savaşçı’nın bir dişi kırıldığı ve dudağının patladığı öğrenildi.

10 KİŞİYE DİSİPLİN CEZASI,24 KİŞİYE POLİS SORUŞTURMASI
YDÜ’de,7 Nisan tarihinde Denizcilik Fakültesi önünde toplanan 100 kişilik ülkücü öğrenci ile kütüphane önünde toplanan 150 kişilik doğu kökenli öğrenci gurubu arasında çıkan kavgada araçlara hasar veren, darp olayına karışan, okulun camlarını kıran ve ayaklanmaya katıldıkları tespit edilen 10 öğrenci okulun disiplin kurulu kararı ile uzaklaştırılmıştı. Öte yandan polis soruşturması kapsamında da 24 öğrenci gözaltına alınmıştı.

STAR KIBRIS GAZETESİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.