1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS MÜFETTİŞİ “ORGANİZE İŞLER” GİBİ!
POLİS MÜFETTİŞİ “ORGANİZE İŞLER” GİBİ!

POLİS MÜFETTİŞİ “ORGANİZE İŞLER” GİBİ!

Görevini kötüye kullandı!

A+A-

Star Kıbrıs'ta yer alan habere göre; Yolsuzluk yaptığı, görevini kötüye kullanarak rüşvet aldığı gerekçesiyle önceki gün tutuklanan Demirhan Polis Karakolu Amiri Başmüfettiş Ali Altan Savaş, hücrede rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı için dün mahkemeye çıkarılamadı. Tutuklama duruşması zanlı Altan’ın gıyabında yapıldı. Avukatı Muhabbet Mevsimler zanlı için duruşmada bulundu.

Polis Müdür Yardımcısı Ahmet Soyalan, 2 Nisan 2018 tarihinde, zanlı Ali Savaş Altan’ın Lefkoşa Adli Şube’de Amir olarak görev yaptığı 2016-2017 tarihlerinde birçok suç işlediğine dair bilgi aldıklarını söyledi. Soyalan, bu iddialar ışığında PGM bünyesinde soruşturma başlatıldığını, zanlı Altan’ın 2017 yılı Ağustos ayında evrak sahteleme ve tedavüle sürme suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve İngiltere’de bulunan Erkut Hafız ile temasa geçtiğini ifade ederek, dava dosyasını kapatacağını söylediğini aktardı. Erkut Hafız’ın 3 Ağustos 2017 tarihinde ülkeye giriş yaptığını kaydeden Soyalan, zanlı Altan’ın tutuklanması gereken Hafız’ı tutuklamadığını ifade etti. Soyalan, Hafız ile ilgili dava dosyasının kapatılması için şikâyetçiye 10 bin sterlin ödeme yapıldığını, dosyanın suç unsuru olmadığı gerekçesiyle savcılığa gönderilmeden kapatıldığını ifade etti. Soyalan, Hafız’ın ise bunun karşılığında zanlı Altan’a İngiltere’den araba getirdiğini açıkladı.

Zanlı Altan’ın tutuklanırken, aracın da emare olarak alındığını kaydeden Soyalan, zanlı ile ilgili benzer birçok suç ile ilgili ifadeler olduğunu açıkladı. Soyalan, ismini mahkeme aşamasında açıklamaktan sakınca gördüğü bir şahıs ile ilgili dava dosyasının da zanlı tarafından kapatıldığını ifade ederek, bunun için zanlı Altan’ın 4 tanığa müdahale ettiğini, ikisinin ifadesini değiştirdiğini ve sahte ifadeler ile konunun mahkemeye gidilmesini engellediğini açıkladı. Soyalan, söz konusu şahsın dosyasının mesele yok denilerek kapatıldığını ifade etti. Soyalan, mesele ile ilgili aranan şahıslar olduğunu, zanlı Altan’ın tutuklanmadan önce aleyhine ifade veren tanığa 4 kez müdahale etmeye kalkıştığını söyledi. Soyalan, bu iki olay dışında da başka iddialar da olduğunu ve bunlarla ilgili de soruşturma yapıldığını söyledi. Soyalan, zanlının 4 gün süreyle polis gözetiminde kalmasını talep etti.

Soyalan’ın ardından söz alan zanlı Avukat Muhabbet Mevsimler, Erkut Hafı’ın davasında şikâyetçi olan tarafa 10 bin sterlin ödendiğini, şikâyetin geri çekildiğini, dava dosyasının bu şekilde kapatıldığını söyledi. İngiltere’den getirilen araç için ise 32 bin TL ödendiğini kaydeden Mevsimler, şikayet çekildiği için davanın kapatıldığını ifade etti.

Bu iddia üzerine Soyalan, mesele ile ilgili ifadelerin çarpıtılarak dosyanın kapatıldığını ifade etti. Soyalan, soruşturmanın çok gizli yürütüldüğünü, Hafız’ın bir aracı vasıtası ile kendisine gelerek ifade verdiğini, rüşvet olayını böylelikle tespit ettiğini açıkladı. Soyalan Hafız’ın , “Ali Altan Savaş dosyamı kapattı. Ben de kendisine araba getirdim” şeklinde ifade verdiğini söyledi. Aktarılan olguların ardından mahkeme, zanlı Altan hakkında 4 gün gözetim altında kalması kararı verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.