1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS PİYASAYA SÜRÜLEN SAHTE DOLARLARIN PEŞİNDE
POLİS PİYASAYA SÜRÜLEN SAHTE DOLARLARIN PEŞİNDE

POLİS PİYASAYA SÜRÜLEN SAHTE DOLARLARIN PEŞİNDE

Polis piyasaya sürülen sahte dolarların peşinde

A+A-

Nadire BAHADİ

Lefkoşa’da bir üniversite içerisinde faaliyet gösteren işletmeye yaptıkları alışveriş karşılığında sahte 300 Amerikan Dolar’ı vererek tedavüle sahte para sürdükleri ortaya çıkan Pakistan uyruklu Vaseem Gül ile Hashim Waqar tutuklandı. Zanlılar dün “Sahte para tasarrufu”, “Sahte parayı tedavüle sürme” suçlamaları ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Zanlılar hakkında soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk süresi temin edilirken, polis, Vaseem Gül ile Hashim Waqar’ın tasarrufunda bulunan toplam 4 bin 800 Amerikan Doları’nın sahte olup olmadığını ve piyasada başka sahte Amerikan Doları’nın bulunup bulunmadığını araştırıyor.
Kamera kayıtlarından tespit edildiler

Olayın soruşturmasını yürüten Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Kemal Erdelhun mahkemede verdiği ifadesinde 19 Temmuz 2016 tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi içerisinde faaliyet gösteren Nergis isimli işletme sahibinin polise giderek alışveriş karşılığında kendilerine verilen 300 Amerikan Doları’nı bankaya götürdükleri zaman paraların sahte olduğunu öğrendikleri yönünde polise giderek şikayette bulunduklarını anlattı. Polis memuru Erdelhun, işletmenin kamera kayıtlarının incelendiği zaman zanlı Vaseem Gül ile Hashim Waqar’ın sahte 300 Dolar’ı tedavüle sürdüklerinin tespit edildiğini ve zanlıların önceki Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandıklarını kaydetti.
Tasarruflarında 4 bin 800 Dolar daha bulundu

Zanlı Vaseem Gül ile Hashim Waqar’ın tespit edilmesinin ardından üzerlerinde yapılan aramada bin 300 Amerikan Doları’nın bulunduğunu söyleyen polis memuru Kemal Erdelhun, zanlılara ait ikametgahta yapılan aramada da yatak odası içersinde 3 bin 500 Amerikan Doları’nın daha bulunup el konulduğunu açıkladı. Zanlıların üzerlerinde ve evde bulunan toplam 4 bin 800 Dolar’ın sahte olup olmadığının henüz bir netlik kazanmadığını ifade eden Erdelhun, yürütülen soruşturma kapsamında incelenmesi gereken kamera kayıtlarının bulunduğunu ve zanlıların söz konusu Amerikan Dolarlarının nereden temin ettiklerinin araştırıldığını kaydetti. Ayrıca sahte Dolarların başka yerlerde de tedavüle sürülüp sürülmediğinin araştırıldığını belirten Erdelhun, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi açısından zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
“Sahte olduğunu bilsem almazdım”

Mahkemede kendisine söz hakkı tanınan zanlı Vaseem Gül mahkemede İstanbul’da buluştuğu bir arkadaşının kendisinden istediği Euro karşılığında Amerikan Doları aldığını ifade ederek “sahte olduğunu bilsem almazdım” şeklinde konuştu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.