1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Polis, sır perdesini araladı
Polis, sır perdesini araladı

Polis, sır perdesini araladı

Gazimağusa’yı sarsan eş zamanlı kundaklama ve benzin dökülerek yakma olayında,“Big Boss” isimli barda yanarak can veren İranlı Ali Rezay Raseh’in ölümünde şüpheli görülen iki kişi Girne’de yakalandı.

A+A-

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’yı sarsan eş zamanlı iki kundaklama ve benzin dökülerek yakılan “Big Boss” isimli barda yanarak can veren İranlı Ali Rezay Raseh’in ölümüyle ilgili olayın sır perdesi aralanmaya başladı. Olayı çok yönlü araştıran polis, Girne’de isimlerinin baş harfleri A.D. ile E.D. olan iki kişiyi tutukladı. İki kişinin ise Türkiye’ye kaçtığı bilgisine ulaşıldı.

Esrarengiz kundaklamalarla ilgili hafta başından beridir iz peşinde olan polisin, ülke genelindeki aramaları sonuç verdi.

Teknik takip ve titiz soruşturma sonucu sır perdesini aralayan polis, dün, Girne ve Demirhan’da olayla bağlantılı çok sayıda kişiyi sorguya aldı.

Olay sırasında kırmızı renkteki bir aracı kamera kayıtlarından tespit edip, o saatlerde GSM Baz istasyonundan alınan sinyalleri takibe alan polis, olayın failleri olduğuna inandığı kişileri uzun uğraşlar sonucu yakaladı.

Geç saatlere kadar süren sorgu sonrası tutuklanan kişilerden birisi Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne diğeri de Dörtyol Polis Karakolu’na götürdü.

Biri KKTC, biri de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan iki zanlının bugün mahkeme çıkarılması bekleniyor.

Olay nasıl olmuştu?

11 Aralık 2017’de saat 03.55’te, meydana gelen korkunç olayda, Mehmet Cenk Serim’in Cengiz Salih Soykök

ile İranlı Sahap Eisapour yeni devrettiği ve açılışı yapılmak için hazırlanan “Big Boss” isimli bar ile Serim’in kullanımındaki GA 025 plakalı Range Rover marka araç, kimliği meçhul kişi ya da kişiler tarafından yanıcı madde dökülerek eş zamanlı olarak kundaklanmıştı.

Bahse konu araç tamamen kullanılamaz hale gelirken, “Big Boss”un bulunduğu apartmanın üst katlarındaki daireler de alevler arasında kalarak, büyük hasar görmüştü.

Toplumda infial yaratan olayda,  İranlı Sahap Eisapour’un amcası olup, konu barda şef olarak çalışacak olan ve kısa bir süre önce ülkeye gelen 65 yaşındaki Ali Rasekh, yanarak ölmüştü.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.