1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS SUÇ ORTAĞINI ARIYOR
POLİS SUÇ ORTAĞINI ARIYOR

POLİS SUÇ ORTAĞINI ARIYOR

Polis suç ortağını arıyor

A+A-

Mağusa’da Mutale David Lunda apartmanın üçüncü katının penceresinden atarak öldürmeye teşebbüs eden Jeffrey Osaar Nyiam ile Kevin Jeb Shehu Ndams dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da Zimbawe uyruklu Mutale David Lunda’yı 6.10 metre yükseklikten atarak öldürmeye teşebbüs eden Nijerya uyruklu zanlı Jeffrey Osaar Nyiam ile Kevin Jeb Shehu Ndams dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. “Mülke tecavüz”, “Ciddi darp”, “Vahim zarar”, “Kasti hasar” ve “Katle teşebbüs” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Nyiam ile Ndams’ın tutukluluk süreleri 3’er gün daha uzatıldı. Zanlı Nyiam ile Ndams’ın suç ortağı olan Dominic Dauda Yakub ise polis tarafından her yerde aranıyor.

Tahkikat devam ediyor…

Tahkikat memuru Hasan Karagil, zanlı Jeffrey Osaar Nyiam ile Kevin Jeb Shehu Ndams’ın 27 Ağustos tarihinde Mağusa’da arkadaşları olan Dominic Dauda Yakub ile birlikte, zanlı Nyiam’ı evinden çıkarttığı gerekçesiyle Sallakoğlu 5 Apartmanı no 36 adresinde kalan müşteki Mutale David Lunda’nın evine giderek kapıyı kırıp içeriye girdiklerini anımsattı. Müşteki Lunda’nın evine giren zanlı Nyiam ile Ndams ve henüz bulunamayan Yakub’un yatak odasında uyuyan müşteki Lunda’yı uyandırarak salona gelmesini sağladıklarını belirten Karagil, müştekiyi ciddi şekilde darp ettikten sonra kollarından tutarak pencere kenarına getirdiklerini ve müştekiyi 6.10 metre yükseklikten aşağıya atarak sol ayak ve sol kolunun kırılmasına neden olup katle teşebbüs ettiklerini açıkladı.
Zanlı Yakub henüz bulunamadı…

Polis Memuru Hasan Karagil, alınan tutukluluk süreleri içerisinde zanlı Jeffrey Osaar Nyiam ile Kevin Jeb Shehu Ndams’ın kullanımlarındaki hatlarla ilgili telefon dökümlerini temin ettiklerini belirterek, telefon dökümlerinde yaptıkları incelemede aranan zanlı Dominic Dauda Yakub’un telefon numarasının tespit edildiğini açıkladı. Aranan zanlı Yakub’a ait hattın görüşme dökümlerini de temin ettiklerini söyleyen Karagil, aranan zanlı Yakub’un görüşme yaptığı kişilerin tespit edilerek sorgulandıklarını ancak zanlı Yakub’un henüz tespit edilemediğini açıkaldı. Karagil, her yerde aranan zanlı Yakub’un fotoğrafını bularak DAÜ Güvenlik Şubesi’ne ve yabancı uyruklu öğrencilerden sorumlu kişiye vediklerini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Karagil, zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.