1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS SUÇ ORTAKLARINI ARIYOR!
POLİS SUÇ ORTAKLARINI ARIYOR!

POLİS SUÇ ORTAKLARINI ARIYOR!

Soruşturma devam ediyor!

A+A-

Girne’de 6 Eylül’de ele geçirilen kokain ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Zanlılar  Viorel Ionut Stoica ve Serkan Tosun’un tutukluluk süreleri 7 gün uzatıldı.

Duygu ALAN

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından Girne’de 6 Eylül 2017 tarihinde yapılan operasyonda ele geçirilen kokain ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve önceki gün çıkarıldığı mahkemede hakkında 1 gün tutukluluk emri alınan zanlılar Viorel Ionut Stoica ve Serkan Tosun dün ek tutukluluk talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan Polis Çavuşu Barış Duman, mahkemede verdiği ifadede, soruşturmanın genişletildiğini ve olayla ilgili yeni zanlılara ulaşılmasının mümkün olduğunu kaydetti.

Polis Çavuşu Duman, zanlılar hakkında 7 gün ek tutukluluk talebinde bulundu.

50 gram getirdiler 6’sı yakalandı

Barış Duman, Girne’de 6 Eylül 2017 tarihinde saat 17.55 raddelerinde Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda FA227 plakalı araç sürücüsü Viorel Ionut Stoica’nın tasarrufunda yaklaşık 2 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu kaydetti.

Duman, ayrıca zanlının gösterimi üzerine Çatalköy’de bir arazide, otların arasına gizlenmiş 10 paket halinde yaklaşık 4 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu söyledi.

Duman, söz konusu maddenin 8 Ağustos’ta mesele ile ilgili halen aranmakta olan bir kişinin Türkiye’den yönlendirmesi üzerine, zanlı Serkan Tosun’un bilgisi dahilinde, toplam 50 gram olarak KKTC’ye ithal edildiğini belirtti.

Duman, mahkemedeki ifadesinde, söz konusu maddenin Çatalköy’de zanlılar tarafından paketlendiğini söyledi.

50 gram olarak ithal edilen maddenin bir kısmının zanlı Viorel Ionut Stoica tarafından birkaç kişiye verildiğini söyleyen Duman, bu kişiler hakkında ciddi bir araştırma başlatıldığını belirtti.

7 gün daha tutuklu kalacaklar

Polis Çavuşu Barış Duman, zanlıların 7 Eylül 2017 tarihinde mahkemeye çıkarılarak haklarında 1’er gün tutukluluk temin edildiğini, bu süre içerisinde, gerekli parmak izi araştırmalarının yapılması için harekete geçildiğini ve zanlıların telefon görüşmelerinin incelenmesi için gerekli yazışmaların yapıldığını belirtti.

Olaya yeni zanlıların eklenmesinin mümkün olduğunu ifade eden Duman, bu aşamada zanlıların soruşturmaya olumsuz etki etme olasılığının bulunduğunu, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için her iki zanlının da 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlıların talebi uygun buldu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.