1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS TERFİLERİ MAHKEMEDE!
POLİS TERFİLERİ MAHKEMEDE!

POLİS TERFİLERİ MAHKEMEDE!

Haksızlık iddiaları şimdi mercek altında! Teşkilat içi huzursuzluk daha da arttı;

A+A-

Polis teşkilatı geçen yıl yapılan terfilerin mahkemede görüşülmeye başlanmasıyla huzursuz günler yaşıyor

Poliste haksızlığa uğradığı gerekçesiyle terfi alamadığını iddia edenlerin yargıya başvurmasıyla 340 polis terfisi Yüksek İdare Mahkemesi tarafından mercek altına alındı. Geçtiğimiz hafta çavuşluk terfisini görüşmeye başlayan mahkeme dün de yüksek rütbeli polislerin terfilerini ele aldı

Polis Hizmetleri Komisyonu’nun daha önce verdiği terfilerin mahkeme kararıyla geri alınmasını anımsayan polisler, bugün kendi durumlarıyla ilgili endişe yaşarken, konunun mahkeme gündeminde bulunması teşkilattaki huzursuzluğu hat safhaya çıkarttı

Polis Teşkilatı’nda geçen yıl açıklanan 340 terfi ile ilgili açılan davalarının Yüksek İdare Mahkemesin’de görüşülmeye başlanması teşkilat içindeki huzursuzluğu daha da artırdı.

2 Eylül 2013 tarihinde 340 polisin terfilerinin açıklanmasının ardından haksızlığa uğradığı gerekçesiyle mahkemeye başvuran bazı polislerin talebi doğrultusunda terfiler Yüksek İdare Mahkemesi’nin gündemine alındı.

2-3 Mart tarihinde çavuş rütbesi alanlarla ilgili duruşma başlarken, dün de yüksek rütbelerdeki terfilerle ilgili duruşma başladı.

Polis Hizmetleri Komisyonu’nun daha önce verdiği terfilerin mahkeme kararıyla geri alınmasını anımsayan polisler, bugün kendi durumlarıyla ilgili endişe yaşarken, konunun mahkeme gündeminde olması teşkilattaki huzursuzluğu hat safhaya çıkarttı.

“SAĞLIKLI GÖREV YAPAMIYORUZ”

2007 yılında yürürlüğe giren nakil tüzüğünün her geçen gün olumsuz yansımalarını yaşamaya devam ettiklerine dikkat çeken polisler, yaptıkları açıklamada, tüzük değişikliğine gidilmesini talep ederek, mutsuz ve motivasyonu çok düşük personelle sağlıklı görev yapılamadığı uyarısında bulundular.

Polisler, Polis Hizmetleri Komisyonu’nun verdiği yanlış kararlarda aleyhine cezai bir yaptırım bulunmadığı için titiz çalışmadığını iddia etiler.

Terfi alan ve bugün terfileri Yüksek İdare Mahkemesi’nde ele alınan 340 polis yanında, haksızlığa uğradığını iddia ederek mahkemeye başvuran polislerin belirsizlikle ilgili huzursuzlukları devam ederken aynı ortamda çalışmak zorunda kalmalarının verdiği rahatsızlık da işlerine yansıyor. 

Realist

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.