1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS TEŞKİLATI GENELGE İLE “ALT-ÜST OLDU”
POLİS TEŞKİLATI GENELGE İLE “ALT-ÜST OLDU”

POLİS TEŞKİLATI GENELGE İLE “ALT-ÜST OLDU”

Polis teşkilatı genelge ile “alt-üst oldu”

A+A-

KRİTİK GÖREVLERDE AZAMİ HİZMET SÜRESİ DÖNEMİ

Rum Polis Teşkilatı Başkanı Zaharias Hrisostomu’nun 4 Ocak tarihli genelgesinin teşkilatı “alt-üst ettiği” bildirildi.

Politis; “Başkan Genelgesiyle Geniş Kapsamlı Tayinler...  Poliste Rotasyon Uygulanıyor… Azami Hizmet Süresi Belirleniyor” başlıklı manşet haberinde, bahse konu genelge ile teşkilatın hizmet şemasında geniş ölçekli değişiklikler olacağını yazdı.

Genelgenin fotokopisine de yer verilen habere göre, artık aktif hizmet hükümleri Narkotik Şube, izleme araştırma ve operasyon grupları gibi kritik görevlerdeki polis memuru ve çavuşları için azami 7 yıl aktif hizmet öngörüyor. 7 yılın dolmasının ardından otomatikman başka birimlere nakil prosedürü işleyecek.

Aynı şekilde Pasaport Kontrol Merkezi, Yabancılar ve Muhaceret Dairesi’nin ilçe birimleri, Cürümleri Önleme Şubesi, MMAD (Çevik Kuvvet), Kaçakçılığı Önleme Birimi ve istihbarat birimlerinde çalışanların azami aktif hizmet süresi de 5 yıl olacak.

Yukarıda anılan kritik noktalarda görev almak isteyen personelde özel evsaf aranacak. Örneğin Narkotik Şube’de görev için 6 yıl (3 yıl kadrolandıktan sonra) narkotik şubede olmak üzere 8 yıl çalışmış olmak gerekiyor. Kritik noktalarda görev yapmak isteyenlerde İngilizceyi çok iyi bilmek (iyi derecede ikinci veya üçüncü dil bilmek avantaj sayılacak), yüz kızartıcı bir suçtan, ırkçı davranıştan veya insan haklarını ihlalden hüküm giymemiş olmak ve son üç yıl içerisinde herhangi başka bir suç veya disiplin suçundan hüküm giymemiş olmak şartları da aranacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.