1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS TEŞKİLATINDA ‘DÖVME ‘ İKAZI
POLİS TEŞKİLATINDA  ‘DÖVME ‘ İKAZI

POLİS TEŞKİLATINDA ‘DÖVME ‘ İKAZI

Polis teşkilatında ‘Dövme ‘ ikazı;

A+A-

*Polis Denetleme Kurulu, teşkilatı halk nezdinde zor durumda bırakacak ve teşkilat açısından etik bulunmayan birçok durumu ortadan kaldırmak için denetimlerini sürdürüyor. 2’nci yardımcı Hüseyin Yeşildağlı önderliğinde sürdürülen denetimler sonrasında çıkartılan genelgeler ile polis mensupları ikaz edilerek olumsuzluklar giderilmeye çalışılıyor.

Polis Denetleme Kurulu bölgelerdeki Polis Müdürlüklerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Polis teşkilatındaki olumsuzlukları tespit eden ve bunları düzeltmek için Polis Müdürlükleri nezdindeki denetimlerini başta 2’nci Yardımcı Hüseyin Yeşildağlı önderliğinde sürdüren Polis Denetleme Kurulu tespit ettikleri birçok olumsuzlukların düzeltilmesi yönünde gerekli ikazlarını yapıyor.

polis.jpg

Polis Teşkilatının yapısını iyi bilen tarafsız gözlemciler yaptıkları açıklamalarda bölgelere baskınlar başladı.  Bakın göreceksiniz, Hüseyin Yeşildağlı bu teşkilattaki olumsuzlukları giderecek ve yoldan çıkanları adam edecek. Yeşildağlı olumsuzlukları düzeltmek ve disiplini yeniden sağlamak için uğraş vermeye başladı diyor.

İskele Polis Müdürlüğü ile ilgili yapılan denetleme sonrasında özellikle polis mensuplarının hoş olmayan ve teşkilatı halk nezdinde zor durumda bırakacak olan dövmeler ile ilgili  hazırlanan genelgede, Polis Örgütü (Kuruluş, görev ve yetkileri) Yasanın 63 maddesinde belirtilen polis mensuplarının hizmete alınma koşullarından biri de gerekli sağlık şartlarını taşımış olmaktır. AE598/2011 sayılı sağlık tüzüğünün 20(6)maddesinde yazlık üniforma giyildiğinde görülebilecek şekilde dövmesi bulunanlar öğrenciliğe ve/veya atanmaya kabul edilemez hükmünü içermektedir.

Yukarıda belirtilen yasa ve tüzük gereği yazlık üniforma giyildiğinde görülebilecek şekilde dövmesi bulunanlar polis örgütüne atanamayacağı için şuan örgütte bulunan polis mensuplarının da bu şekilde dövmesi olması etik olmamaktadır. Bu nedenle belirtilen şekilde dövmesi olanlar sildirme yönüne gidecektir ve yaptırmayacaktır deniyor.

Polis Teşkilatında etik olmayan durumların ortadan kaldırılması yönünde, Polis Denetleme Kurulunun denetimlerini sürdüreceği öne sürülüyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.