1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS UYARMAYA DEVAM EDİYOR!
POLİS UYARMAYA DEVAM EDİYOR!

POLİS UYARMAYA DEVAM EDİYOR!

Vatandaşlar çok dikkatli olmalı...

A+A-

 

Girne’de bir işyerinde sahte 200 TL’lik banknotlar veren bir kişi tutuklanırken, polis sahte paraların piyasaya sürülüp sürülmediğini araştırıyor

Girne’de piyasaya sahte para sürdüğü tespit edilen 43 yaşındaki Memduh Dereli dün gece yarısı operasyonuyla yakalandı. Girne Adli Şube Ekiplerinin, zanlının bir işyerine sahte 200’lük banknotlar verdiğine dair bilgi alması üzerine harekete geçtiği ve zanlıyı saat 02.00 sıralarında Karaoğlanoğlu’nda gözaltına alındı. Sahte para tasarrufu ve sahte parayı tedavüle sürme suçundan dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarılan zanlı, “parayı ben mi bastım” dedi.

MAL SAHİBİ ŞİKÂYET ETTİ

Tutuklama duruşmasında 16 Şubat tarihinde zanlının Girne’deki bir barda A 004382557 seri numaralı sahte 200’lük iki adet banknot verdiği belirtildi. Polis, mal sahibinin şikâyeti üzerine zanlının gözaltına alındığını ve hakkında “Sahte para tasarrufu ve sahte parayı tedavüle sürme” suçundan soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis, piyasaya aynı seri numaradan başka paraların da sürülmüş olabileceğine inandıklarını, bu yönde de soruşturma başlattıklarını belirterek, zanlının yapılacak soruşturma aşamasında 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

ZANLI“SAHTE PARALARI BEN BASMADIM”

Mahkeme zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken, söz hakkı verilen zanlı, “İş karşılığı bu paraları aldım. Zaten üzerinde geçersiz yazıyordu. Bu paraları ben mi bastım” dedi.

POLİS UYARDI

Öte yandan Polis Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan sahte banknotlara karşı dikkatli olup, şüpheli gördükleri kişileri polise bildirme çağrısı yaptı. Sahte paraların A 004382557 seri numaralı olduğu belirtilen açıklamada, ellerinde bu numarayla başlayan “Türk Lirası” cinsi para bulunduran bankalar, döviz şirketleri, finans kuruluşları, marketler ve vatandaşlar ile para alım-satımı ve değişimi yapacak kişi ve kurumların çok dikkatli olmaları istendi.

Star Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.