1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS VE ÖZÜRLÜLERLE İLGİLİ İKİ TASARI
POLİS VE ÖZÜRLÜLERLE İLGİLİ İKİ TASARI

POLİS VE ÖZÜRLÜLERLE İLGİLİ İKİ TASARI

Cumhuriyet Meclisi, İdari ve Sosyal İşler Komitesi bugün, “Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Özürlüleri Koruma, Rehabilite ve İstihdam (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüşerek oy birliğiyle onayladı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi, İdari ve Sosyal İşler Komitesi bugün, “Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Özürlüleri Koruma, Rehabilite ve İstihdam (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüşerek oy birliğiyle onayladı.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, komite ayrıca, “Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı”nı görüştü. Komite, bu tasarıyla ilgili çalışmalarını bir sonraki toplantıda ele almaya devam edecek.

Cumhuriyet Meclisi, İdari ve Sosyal İşler Komitesi bugün saat 10.00’da DP-UG Milletvekili Dr. Özdemir Berova başkanlığında toplandı.
 
İdari ve Sosyal İşler Komitesi, ilk olarak “Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü ve oy birliği ile onayladı. 
 
“Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın genel gerekçesinde, şu ifadeler yer alıyor:

“Polis Mensuplarının derece yükselmelerinde, 11 Temmuz 2011 tarihinde yürürlüğe giren 38/2011 sayılı Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasası ile İngilizce bilme koşulu getirilmiş ve aynı Yasanın Geçici 9’uncu maddesiyle de bu koşulun üç yıl süreyle aranmayacağı hükmü yer almaktadır. Bu Yasayla yeterli sayıda polis mensubunun İngilizce öğrenmesine imkan tanımak ve ondan sonra derece yükselmesinde İngilizce bilme koşulu aranmaması sürecinin uzatılması amaçlanmıştır”.

Onaylanan, “Özürlüleri Koruma, Rehabilite ve İstihdam (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın gerekçesinde ise, engelliler için özel sektörde çalışmayı cazip hale getirerek, engelli şahısları çalışma hayatına mevcut durumdan daha fazla dahil olmalarını sağlamak, engelli bireyleri çalışan bireyler arasına dahil edip sosyal ve psikolojik olarak gelişmelerinin olumlu etkilenmesini sağlamak bulunduğu kaydedildi.

İşveren açısından engelli bireylerin istihdamının teşviki için sosyal güvenlik yatırımlarındaki işveren sigorta hissesi ve ihtiyat sandığı depozitinin 36 ay süreyle iade edilmesini düzenleyen tasarı 2010’da kabul edilen Birleşmiş Milletler “Engellilerin Hakları Sözleşmesi”nde de kullanılmış olduğu üzere uluslararası terminoloji ile dil birliği sağlayabilmek amacıyla “özürlü” sözcüğünün “engelli” sözcüğü olarak değiştirilmesini içeriyor. Tasarıdaki “özürlü” tanımı yerine derneklerin önerisiyle “engelli” tanımı eklendi.

Meclis Komitesi bugün son olarak, “Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı”nı görüştü. Komite, “Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı” ile ilgili çalışmalarını bir sonraki toplantıda ele almaya devam edecek.

İdari ve Sosyal İşler Komitesi toplantısına, DP-UG Milletvekili Komite Başkanı Özdemir Berova, UBP Milletvekili Komite Başkan Vekili Dursun Oğuz, CTP-BG Milletvekili Hüseyin Erçal, DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz, UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner ve CTP-BG Milletvekili Erkut Şahali katıldı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.