1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS VE SAVCILIĞA ÇAĞRI!
POLİS VE SAVCILIĞA ÇAĞRI!

POLİS VE SAVCILIĞA ÇAĞRI!

Çakıcı, ''Bir bakana rüşvet verildiği iddiasının çok ciddi bir konu''

A+A-

 

Dışişleri Bakanlığı Bütçesi görüşülürken söz alan TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, bir gazetede yer alan “Vurgun Gözaltı Rüşvet İhbarı” başlıklı habere değinerek, bu haberin iç şirket meselesinden daha çok devleti ilgilendiren bir olay olduğunu belirtti.

Çakıcı, “Bize pahalıya petrol mu satılıyor?”diye sordu. Polis ve Savcılığa çağrıda bulunan Çakıcı, olayın derhal araştırılmasını istedi.

Çakıcı, konunun aydınlanması için bir meclis araştırması isteyeceğini söyledi.

Mehmet Çakıcı, Kıbrıs sorunundan daha çok gündemde olan ve bir gazetede yer alan “Vurgun Gözaltı Rüşvet İhbarı” başlıklı habere değinerek, bu haberin iç şirket meselesinden daha çok devleti ilgilendiren bir olay olduğunu belirtti.

Haberde yer alan yurt dışındaki bağlantıların Dışişleri Bakanlığı’nı ilgilendirdiğini ifade eden Çakıcı, olayı basit bir olay olarak görmediğini ve savcılıkla görüştükten sonra bir meclis araştırması isteyeceğini söyledi.

Çakıcı, bir petrol şirketinin pahalıya devlete petrol satmasının çok ciddi bir iddia olduğunu belirterek, çıkan bu haberin araştırılması gerektiğini, özellikle “Bakan’a da rüşvet verildi” kısmının da açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi. Çakıcı, bu ihbarda mahkemenin sadece çek sahteleme olayına bakacağını belirterek, “Diğer konu ne olacak? Bize pahalıya petrol mu satılıyor? Beni yurt dışıyla bağlantılı olan kısmı ilgilendiriyor” diyerek, Bakan’dan yanıt beklediğini söyledi. Çakıcı, bir bakana rüşvet verildiği iddiasının çok ciddi bir konu olduğunu söyleyerek, “Biz bostan korkuluğu değiliz, başımızı yere sokup kalacak değiliz” dedi. Savcılık ve polise seslenen Çakıcı, “bu konuyu çok ciddiye almanız gerekiyor” dedi. Devlette vahşi kapitalizmin olduğunu ifade eden Çakıcı, “monopolleşme var” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.