1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSE AİT DORSE, ÇİFTÇİLERE AİT TIRLA ÇEKİLDİ!
POLİSE AİT DORSE, ÇİFTÇİLERE AİT TIRLA ÇEKİLDİ!

POLİSE AİT DORSE, ÇİFTÇİLERE AİT TIRLA ÇEKİLDİ!

Polise ait dorse, çiftçilere ait tırla çekildi!

A+A-

EYLEMCİLER BAŞBAKANLIK'TA

Çiftçiler, kornalar, zurna ve davullarla Başbakanlık önüne ulaştı. Başbakanlık binası Polis tarafından ablukaya alındı. Polise ait araçlar Başbakanlık önüne dizildi. Eylemciler Başbakanlık Binası önüne giremeyecek. Eylemcilerin, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşme talep edeceği öğrenildi...

Kıbrıs Postası

13:41 - POLİS İLE EYLEMCİ ARASINDA KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Polis kuvvetleri ile eylemciler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Eylemcilerin, polis kuvvetlerinin kurduğu dorseyi kamyonla çekmek istemesi üzerine, Başbakanlık önünde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Eylemciler ile Polis arasında yaşanan tartışma sonrasında Polis kuvvetleri dorsenin çekilmesine izin vermedi.

Başbakanlık önünde 6 dorse, 2 otobüs ve 2 itfaiye aracı bulunuyor...

13:45 - DORSE ÇEKİLDİ

Çiftçiler, polis tarafından konulan ve binaya girişi engelleyen Dorse, çiftçilere ait tırla çekildi! Dorsenin dönüşünü engelleyen polis aracı ise eylemciler tarafından kol kuvveti ile çekildi...

14:18 - “NEYİ ÖDEDİNİZ ACABA?

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle Başbakanlık önündeki konuşmasında şunları kaydetti:

“Bizim alınterimizi kendilerine simge edenler, bugün kravatı tercih etmektedirler. 2014 yılında bu ülkeye 208 bin ton ithal arpa gelmiştir... Buna karşılık 56 milyon Dolar, 150 milyon TL yurtdışına verilmiştir. Böyle bir yılda, iki yıl kuraklıktan sonra, üreticisine 'ben arpa alamam, sizi ödeyemem' gibi palavralarla bizi bugüne kadar oyaladılar. Her zaman olduğu gibi, ciddiyetimizi koruyarak, ne istediğimizi bilerek, ağzımızdan çıktığını, kulağımızın duyduğu gibi, verilen sözleri yerine getirmediklerini gördük. Tüm sözlerimizi yerine getirdik. 2015 Bütçesi sıkıntılı dediler, iyi niyetli olduk. Bizim hakkımız olan Doğrudan Gelir Desteği'ni talep ettiğimizde, ödeyemeyiz dediler. 2014'ten 4 milyon 600 bin TL mazot parasını ödeyemeyiz dediler. Neyi ödediniz acaba? Biz kardeşiz. Üretimi sınıflandırmaya gücü yetmez! Sayın Tarım Bakanı yaptığımız görüşmelerde, ne mevcut hükümete ne de yeni oluşuma tarımla ilgili hiçbir gerçeği yansıtmamıştır. Bundan dolayı, bugün burada olmamızın sebebi ne kavgadır, ne kırmadır ne de birbirimize düşmedir. Biz kendimizi, tüm halkımıza buradan daha iyi bir şekilde ifade etmeye geldik.”

15:40 - BAŞBAKAN, EYLEMCİLERLE GÖRÜŞÜYOR

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakanlık önünde eylem yapan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nden bir heyeti kabul etti.

Hüseyin Çavuş Kelle başkanlığındaki Çiftçiler Birliği heyetini makamında kabul eden Yorgancıoğlu’na Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu eşlik ediyor.

Hükümetten 2014 ve 2015 doğrudan gelir desteği, mazot ücretleri ve arpa fiyatlarının yeniden değerlendirilmesini talep etmek amacıyla bugün Lefkoşa’da eylem düzenleyen Çiftçiler Birliği, Tarım Bakanlığı’ndan başlayıp, Cumhuriyet Meclisi önüne, oradan da Başbakanlık’a giden bir eylem gerçekleştirdi.

Çiftçiler, Başbakanlık önünde beklerken Başbakan Yorgancıoğlu tarafından görüşmeye çağrıldı.

Yorgancıoğlu’nun Çiftçiler Birliği heyetiyle görüşmesinde basına görüntü alma izni verildi ancak herhangi bir açıklama yapılmadı.

Görüşmenin ardından basına görüşmenin detayları ile ilgili bilgi verilmesi bekleniyor.

16:25 - "YENİDEN GÖRÜŞECEĞİZ"
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından eyleme devam ediyor.

Görüşme sonrası basına açıklama yapan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, hükümet ile yaptıkları görüşme sonrası karşılıklı “iyi niyet” çerçevesinde eylemi sürdüreceklerini ancak hükümetin belli istişareleri yapmasının ardından yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Kelle, Başbakan’ın gerekli görüşmeleri yapacağını ve kendisini yeniden görüşmeye çağıracağını belirterek, kendilerinin de Başbakanlık önünde oturmaya devam edeceğini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.