1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSE ALINAN BMW MARKA ARAÇLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA
POLİSE ALINAN BMW MARKA ARAÇLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

POLİSE ALINAN BMW MARKA ARAÇLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İÇİŞLERİ VE YEREL YÖNETİMLER BAKANLIĞI POLİSE ALINAN BMW MARKA ARAÇLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

A+A-

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı, bazı gazetelerin “polise alınan araçlarla devletin savurganlık yaptığı” imajı yaratmaya çalıştığını, bunun yanlış olduğunu, çünkü ihalede en düşük teklifi verenin BMW firması olduğunu belirtti.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı Trafik Hizmetleri Birimi Sorumlusu Ahmet Havanik, açıklamasında, polise alınan araçlarla ilgili ihale bilgilerini vererek, polise alınan araçlarla ilgili yapılan bazı haberlerde Bakanlıklarıyla ilgili doğru olmayan ifadelere yer verildiğini kaydetti.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı Trafik Hizmetleri Birimi Sorumlusu Ahmet Havanik, “trafik kazalarının önlenmesinde trafik denetimi, trafik güvenliği unsurları içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Trafik denetimlerinin kaza nedenleri üzerinde yoğunlaştırılması, sürekliliği ve görülebilir nitelikte olması sürücülerin yakalanma riski algılamalarını artırmakta bu da sürücülerin trafik kuralı ihlali yapmalarını önlemektedir” dedi. Havanik, şunları dile getirdi:
“Trafik denetiminin amacı, her şeyden önce Trafik Polisinin  etki alanı içinde önleyici güç olması  ve trafik güvenliğini sağlamasıdır.. Trafik polisi; ceza yazan bir devlet görevlisinden ziyade trafik kazalarını önleyen bir kanun görevlisi olarak algılanması amaçlanmaktadır.

Bu nedenle Karayolu kullanıcılarının tutumlarında değişiklik meydana getirilerek, sürücülerin yaptıkları hatalı davranışların minimuma indirilmesi Denetimin diğer bir amacıdır. Trafikte  önemli bir güvenlik unsuru olan Denetimin etkisinin artırılması amacı ile Polis Genel Müdürlüğünün bünyesinde etkin  denetim yapma potansiyeline haiz bir ‘Otoyol Devriyesi’ oluşturulması amaçlanmış ve ilk adım olarak bu maksat için ihtiyaç duyulan araçların tedariki için ihale açılmıştır.”

İHALE VE MALİ KAYNAK BİLGİLERİ

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı Trafik Hizmetleri Birimi Sorumlusu Ahmet Havanik, ihaleyle ilgili bilgileri ise şöyle sıraladı:

“021/2012 Nolu İhale Maliye Bakanlığı’na bağlı Merkezi İhale Komisyonu tarafından 28.3.2012 tarihinde kapanmıştır. Sözkonusu ihaleye 4 firma katılmış ve şartnameye uygun teklif vermişlerdir. Devlet İhale Tüzüğüne uygun olarak yapılan değerlendirmede şartnameye uygun olarak en düşük teklifi veren firmaya ihale bağlanmış ve “Karayollarında Trafik Denetimi ve Devriye Maksatları İçin 8 Adet SUV(4x4) Model Araç Temini” için en düşük teklif veren firma ile sözleşme imzalanmıştır.

En düşük teklif BMWX3....  8 Adet x23.950 €= Toplam 191.600 € (tepe lambası ve modifiye dahil) + KDV.(Döviz Kuru 1€=2.3829TL)
Diğer üç teklif  HUNDAİ IX35..... 27.000 €, JEEP GRAND......  27.000 €, VW TİGUAN ....   30.935  € olarak verilmiştir.

Araçların denetim etkinliğinin artırılması maksadı ile araç içlerine RS-GS11 model Dijital Kamera Sistem ve Aksamları takılacaktır Takılacak sistem ve aksamları şunlardır;

1- Dijital Radar Kamera Sistemi 2- Enerji Kutusu  3- Akü (metal korumalı)  4- Digital Flaş  5- Digital Gündüz Flaşı  6- Digital flaş tripırdu  7- Digital Flaş Bobini 8- GS11 besleyicisi .

Bu yıl içerisinde tüm araçların donanımlarının tamamlanması hedeflenmektedir.

Bu araçlar temini için ihtiyaç duyulan kaynak Sabit Görüntülü Radar Sistemleri Kaleminden karşılanmıştır. Bilindiği üzere bu kaynak Suçların davasız Halli Ve Ceza Puanı Yasasının7(2)maddesine göre sadece yol güvenliği projelerinin finansmanında kullanılmaktadır.”  

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.