1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. POLİSE BIRAKTIĞI MİRAS ŞOKE ETTİ
POLİSE BIRAKTIĞI MİRAS ŞOKE ETTİ

POLİSE BIRAKTIĞI MİRAS ŞOKE ETTİ

POLİSE BIRAKTIĞI MİRAS ŞOKE ETTİ

A+A-

Almanya'da adı açıklanmayan bir kadın Duisburg Polis Teşkilatı'na bir milyon Euro miras bıraktı. Cömert vatandaşın vasiyetnamesinde paranın kanunsuzluklarla mücadelede kullanılmasını istediği yer aldı

Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan haberde, ilk etapta polis teşkilatının bu parayı yasal olarak kabul edip edemeyeceğinin araştırıldığı yer aldı.

Polis sözcüsü Ramon van der Maat, yerel WAZ gazetesine yaptığı açıklamada "bu para bizim düşeşimiz oldu" derken,  polis memurlarının yaşlı kadınla herhangi bir bağlantıları olmadığını söyledi.

PARAYI KABUL ETTİLER

Öte yandan Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanlığı Duisburg polis teşkilatına mirası kabul edebileceklerini bildirdi. Bu kadar yüklü miktardaki paranın hediye edilmesi, başka koşullarda rüşvet olasılığını düşündürürken, bu olayda bu tür bir olasılığın olamayacağı belirtildi.

Haberde, polisin hediye parayla ne yapacağına henüz karar verilmediği yer alırken, yaşlı kadının yakınlarının karşı dava açabilecekleri bildirildi.

Polis sözcüsü, paranın önümüzdeki yıldan itibaren kullanılabileceğini söylerken, Duisburg’daki tüm polis karakollarına paranın nerelere harcanabileceği konusunda fikir beyan etmelerinin istendiğini belirtti.

DHA

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.