1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSE GİDEREK TESLİM OLDULAR
POLİSE GİDEREK TESLİM OLDULAR

POLİSE GİDEREK TESLİM OLDULAR

Polise Giderek Teslim Oldular

A+A-

 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde 18 Aralık tarihinde,  Psikoloji Bölümü için öğrenci temsilcisi seçim sonrasında ülkücü ve Kürt öğrencileri arasında çıkan kavgada aranan öğrencilerin bir kısmı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu.

Gözaltına alınan Serkan Sakinç, Şehrazat Erdağ, Uğur Atay, Serdar Bozkurt, Ömer Mete, İsa Kaymaz, İbrahim Aksak ve Ferhat Acar aleyhine polisin başlatmış olduğu soruşturma tamamlandı.

Zanlılar dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Hale Dağlı huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, zanlıların ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak serbest bırakılmalarına emir verdi.

2’si vahim zarar ve ciddi darp’tan yargılanacak

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Salih Yavuz mahkemede verdiği ifadede zanlı Serkan Sakinç ve Şehrazat Erdağ’ın 18 Aralık’ta meydana gelen “Vahim zarar”, “Ciddi darp”, “Ayaklanma”, “Kanunsuz topluluk”, “Kasti hasar”, “Tecavüzkâr alet taşıma” ve “Rahatsızlık” suçlaması ile gözaltına alındıklarını anlattı.

Polis memuru Mehmet Salih Yavuz, 18 Aralık’ta öğrenci seçimlerinin sona ermesi ile ülkücü ve Kürt öğrenciler arasında çıkan kavga’da zanlı Sakinç ve Erdağ’ın 2 öğrenciyi ciddi şekilde darp ederek 1 kişinin burnunun kırılmasına neden olduklarını söyledi.

Serbest bırakıldılar

Yavuz zanlıların isimlerinin 18 Aralık gecesi tespit edildiğini ancak önceki gün kendilerinin gelerek teslim olduklarını kaydetti. Başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade eden soruşturma memuru, zanlıların ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu. 

Soruşturmayı yürüten polis memuru Mehmet Salih Yavuz, zanlı Uğur Atay, Serdar Bozkurt, Ömer Mete, İsa Kaymaz, İbrahim Aksak ve Ferhat Acar’ın da “Ayaklanma”, “Kanunsuz topluluk”, “Kasti hasar”, “Tecavüzkâr alet taşıma” ve “Rahatsızlık” suçlaması ile gözaltına alındıklarını anlattı. Yavuz zanlıların 18 Aralık’ta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde meydana gelen olaylarla bağlantılı arandıklarını, ismi geçen zanlıların önceki gün Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olduklarını ifade etti.

Aranan öğrenciler var

Polis memuru Mehmet Salih Yavuz, 18 Aralık’ta UKÜ’ de meydana gelen olaylarla ilgili kavgaya karışan birçok öğrencinin olduğunu ifade ederek, soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Havadis

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.