1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLISE GÖRE IHMAL VAR
POLISE GÖRE IHMAL VAR

POLISE GÖRE IHMAL VAR

Polise göre ihmal var.

A+A-

Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi görürken hayatını kaybeden Şükriye Ağdelen’in ölümünde ihmali olduğu iddia edilen yoğun bakım ünitesi hemşirelerinden Şifa Bağı ve Buse Gökçe dün mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada iddiaları aktaran polis, Şükriye Ağdelen'in 31 Ocak tarihinde böbrek yetmezliği, tansiyon ve şeker hastalığından dolayı kroner bakım ünitesinde müşahade altına alındığını söyledi. Polis, Şükriye Dağdelen’in 1 Şubat’ı 2 Şubat’a bağlayan gece öldüğünü açıklayarak, o tarihte saat 21.00-07.00 sıralarında Şifa Bağı ve Buse Gökçe isimli hemşirelerin görevli olduğunu söyledi. Kroner bakım servisinde yaşamını yitiren Şükriye Ağdelen’in ölümüyle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın soruşturma başlattığını belirten polis, yapılan araştırmada yaşam destek ünitesine bağlı olan Şükriye Ağdelen’i sürekli izlemek ve kontrol etmekle yükümlü olan zanlıların, işlerini yapmadıklarının ortaya çıktığını ifade etti.

Kamera kayıtları incelendi

Polis, servisteki güvenlik kameralarının incelendiğini ve iki hemşirenin bir kez dahi kontrol görevini yapmadığına dair tespitler olduğunu açıkladı. Zanlılar hakkında tedbirsizlik veya dikkatsizlikten dolayı ölüme sebebiyet verme suçlarından başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde görevli olduğunu hem kroner servisi hem de diğer servislerde görev yaptıklarını söyledi. Polis, KKTC vatandaşı olan zanlıların davalarında hazır olmaları için uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Mahkeme zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, her iki zanlı için ikişer kefilin 50 bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına karar vererek zanlıların tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest kalmalarına karar verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.