1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSE İFADE VERMEDİ!
POLİSE İFADE VERMEDİ!

POLİSE İFADE VERMEDİ!

Polise ifade vermedi, kazayla ilgili birşey anlatmadı!

A+A-

Kırmızı ışıkta geçerek 4 yayaya çarpıp birinin ölümüne neden olan Gizem Galipoğluları aleyhinde polis soruşturması tamamlandı.

Mahkeme Galipoğluları’nı üç ayı geçmemek koşuluyla cezaevine gönderdi.

Devrim DEMİR

Ülkede infiale neden olan ve gündemde geniş yer alan Yenişehir ışıklarında meydana gelen ölümlü kazaya neden olmakla suçlanan Gizem Galipoğluları tutukluluk süresinin dolması üzerine, dün teminat talebi ile yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Galipoğluları, geniş güvenlik önlemi altında mahkemeye getirildi.

11 gündür soruşturma amaçlı poliste tutuklu bulunan Galipoğluları, polise ifade vermedi, kazayla ilgili her hangi bir şey anlatmadı.

Polis, teminat duruşmasında cezaevi talebinde bulunmadı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen dünkü davada, İddia Makamı Başsavcılık adına davada Savcı İlhan Damdelen ile zanlı avukatı Savaş Çakıcı ve avukat Ali Hidayet mahkemede hazır bulundu. Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Müfettiş Muavini Mustafa Berksan, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, teminat duruşmasında Başsavcılığın cezaevi ile ilgili her hangi açık bir talebi olmadığına dikkati çekerek, zanlının hem KKTC hem de İngiliz pasaportu olduğuna değindi.

Reynar, zanlının serbest kalması halinde yargılanmadan kaçma ihtimalini göz önünde bulundurduğuna vurgu yaparak, Galipoğluları’nın yargılanacağı güne kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Kaza anımsatıldı

Müfettiş Muavini Mustafa Berksan, zanlının 20 Ekim tarihinde saat 18.30 sıralarında Lefkoşa-Yenişehir trafik ışıklarında meydana gelen kazada, Gizem Galipoğluları’nın kullanımındaki ME 766 plakalı araç ile kırmızı ışıkta geçerek, tehlikeli sürüş yaptığı, süratli ve dikkatsiz olduğunu, 262.9 promil alkol tesiri altında yaya Abdul Rahmen Murad’a çarparak, hayatını kaybetmesine neden olduğunu anımsattı.

Berksan: Polis kendi imkânları ile soruşturmayı tamamladı

Müfettiş Muavini Mustafa Berksan, zanlının 11 gündür poliste tutuklu olduğunu hatırlatarak alınan ek tutukluluk süreleri dâhil hiçbir şekilde polise ifade vermediğini, kazayı anlatmadığını belirtti.

Berksan, polisin kendi imkânları, tanık ifadeleri ve kamera görüntüleri ile kaza soruşturmasını tamamladıklarını kaydetti.

Zanlının KKTC pasaportu yanı sıra, İngiliz pasaportu olduğuna da vurgu yapan Berksan, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek Galipoğluları’nın mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Mahkeme cezaevine gönderdi

Polisin şahadetini tamamlaması ile söz hakkı alan zanlı avukatı Ali Hidayet, Gizem Galipoğluları’nın KKTC vatandaşı olduğuna dikkati çekerek, mahkemenin uygun göreceği her türlü teminatı karşılamaya hazır olduklarını söyledi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, Başsavcılığın cezaevi ile ilgili açık bir talebinin olmadığını ifade ederek, zanlının hem KKTC hem de İngiliz pasaportu olduğuna vurgu yaptı.

Reynar, zanlının yargılanması durumunda olası bir ceza alacağına dikkati çekerek serbest bırakılması durumunda yargılanmadan kaçma ihtimali olduğunu belirterek, Galipoğluları’nın yargılanıncaya kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.