1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSE İMZA VERECEK
POLİSE İMZA VERECEK

POLİSE İMZA VERECEK

Sağlık Bakanlığı’na ait ecza deposuna girerek ilaç çalmak isterken yakalanan Cihangir Tip, teminatla serbest bırakıldı

A+A-

Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören ve doktorunun ilaçlarını azaltması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’na ait ecza deposunun ana giriş kapısının asma kilidini kırıp, ilaç çalmak isterken yakalanan 41 yaşındaki Cihangir Tip’le ilgili soruşturma tamamlandı.

Tip, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzuruna çıkarıldı ve davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışı yasaklanarak serbest bırakıldı.

İddia makamının tanığı olarak mahkemede yeminli şahadet veren Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Hakan Özçürümez, zanlı Cihangir Tip’in “Kasti hasar” ve “Ağır bir suç işlemek için binaya girmek” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Özçürümez, 29 Ağustos 2013 tarihinde, saat 20:25 sularında, telefonla polis hattından alınan ihbar doğrultusunda Lefkoşa’da Abdi İpekçi Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Sağlık Bakanlığı’na ait ecza deposuna kimliği meçhul bir şahsın girmeye çalıştığının öğrenildiğini anlattı.

Zanlının üzerinde yapılan aramada ecza deposunun kuzeye bakan giriş kapısının üzerinde bulunan kilitli vaziyetteki asma kilidi kırmakta kullandığı 60 santim uzunluğundaki demir levye, tornavida ve çekici bulduklarını kaydeden Özçürümez bunların emare alındığını söyledi.

Soruşturmanın tamamlandığını belirten Özçürümez, zanlının davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit, sunulan şahadet ışığında zanlının davaları görüşülünceye kadar yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut yapması karşılığında yargılanıncaya kadar serbest kalmasına emir verdi.  

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.