1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. POLİSE ŞOK SUÇLAMA
POLİSE ŞOK SUÇLAMA

POLİSE ŞOK SUÇLAMA

POLİSE ŞOK SUÇLAMA

A+A-

S.D. adlı polis memuru insan kaçakçılığı çetesine yarım ve yataklıkla suçlanıyor. Polis Genel Müdürlüğü ise ülkede bir türlü önüne geçilmeyen “insan kaçakçılığı” suçunu önlemek amacıyla işe, söz konusu suça adı karışan polis memurları ve rütbeli polislerden başladığı öğrenlidi.

Birçok ülkede olduğu gibi KKTC’de de insan kaçakçılığının önüne bir türlü geçilemiyor. KKTC’nin Türkiye ile Güney Kıbrıs arasında kalması nedeniyle insan kaçakçılığı şebekesi transit yol olarak kullanılıyor. Polis Genel Müdürlüğü ise insan kaçakçılığının önüne geçmek için çalışmalarına PGM’nin içinde görevli polis memurları ve üst rütbeli polis komutanlarından başladığı öğrenildi. Haberal Kıbrıslı’nın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre geçtiğimiz yıl, Beyarmudu Sınır Kapısı’nda görevli iken Ercan Devlet Havalimanı’na nakil olan PGM’de görevli S.D. adlı polis memuru “insan kaçakçılığı şebekesine yardımcı olmak, göz yummak ve görevini kötüye kullandığı” gerekçesiyle göz altına alındı.

YARDIM VE YATAKLIK

Edinilen bilgilere göre, KKTC’den güney kıbrıs’a yapılan insan kaçakçılığının en çok yapıldığı bölge Beyarmudu Sınır Kapısı olduğu belirtildi. PGM’de görevli polis memuru S.D.’nin ise geçtiğimiz yıl Beyarmudu Sınır Kapısı’nda görevli olduğu ve söz konusu sınır kapısının batı kapısı olarak adlandırılan bölgeden insan kaçaklığı çetesine yardım ve yataklıkla suçlandığı kaydedildi. Polis memuru S.D.’nin geçtiğimiz yıl Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan Ercan Havalimanı’na normal şekilde nakil olduğu belirtildi.

S.D’YE ULAŞILAMIYOR

İnsan kaçakçılığı çetesine yardım ve yataklıkla suçlanan S.D’nin görevli olduğu Ercan Havalimanına gelmediği ve telefonlarının kapalı olduğu öğrenildi. Öte yandan PGM’nin S.D’yi dün itibari ile gözaltına aldığı tahmin edilirken, araştırmanın aylardır devam ettiği bildirildi.

ÜST RÜTBELİ POLİS KOMUTANI DA MERCEK ALTINDA

Beyarmudu Sınır Kapısı’nda yıllardır devam ettiği idda edilen KKTC’den Güney Kıbrıs’a olan insan kaçakçılığı suçuna S.D’nin yanı sıra bir üst rütbeli polis komutanı da söz konusu aynı suça bulaştığı gerekçesiyle PGM tarafından soruşturma başlatılacağı öğrenildi. PGM’NİN söz konusu S.D ile ilgili soruşturma başlattığı ve S.D adlı polis memurunun gözaltına alındığı idda edildi.

ABD RAPORLARINDA KADEME 3’TE YER ALDIK

Öte yandan , ABD Dışişleri Bakanlığı tarafınfan geçtiğimiz Haziran ayında yayınlanan “2013 İnsan Kaçakçılığı Raporu”unda “Kaçakçılığı önleyecek yasarlın ve kurbanları tanımlayıp koruyacak çabaların olmaması, Kıbrıslı Türk yetkililerin insan kaçakçılığına göz yumduğuna işarettir.” denilmişti. Raporda , insan kaçakçılığını ortadan kaldırmak için var olan azami kriterlerle uyum içerisinde olmaması ve bunu gerçekleştirmek içinde kayda değer bir çaba sarf etmemesi nedeniyle KKTC, resmi olmamakla birlikte insan kaçakçılığı ile mücadelede “Kademe 3”te yer aldığı belirtilmişti.

Emre Diner/ Haberal Kıbrıslı

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.