1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSE YARDIM ETTİLER, HAPİSE GİRDİLER!
POLİSE YARDIM ETTİLER, HAPİSE GİRDİLER!

POLİSE YARDIM ETTİLER, HAPİSE GİRDİLER!

Polise yardımcı olmanın bedelini hapislikle ödediler!

A+A-

Şener Levent

Beyarmudu köyü sakinlerinde Sevda Günsel ve eşi Ünsal Günsel, polise yardımcı olmanın bedelini hapislikle ödediler.

Polis Sevda Günsel'i mülteci kaçakçılara karşı önce 'Muhbir' olarak görevlendirdi, daha sonra ise Günsel'in ihbarı sonucu yakaladığı kaçakçılara "Sizi o yakalattırdı" diyerek Günsel'i ele verdi.

Suçüstü yakalanma gibi bir durumları olmayan sanıkları mahkum ettirmek için her çareye başvuruldu. Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne tehdit ve baskı ile kendilerine ifade imzalatıldı.

Pek çok sabıkası olan uyuşturucu kaçakçısı ve araba hırsızı bir tanık cezaevinden mahkemeye getirilerek sanıkların aleyhinde ifade verdi, bir süre sonra da şartlı tahliye ile serbest bırakıldı.

Bu olaydan sonra Sevda Günsel ile eşi Ünsal Günsel kaçakçıların boy hedefi haline geldi.

On yıldır yakalanan her kaçakçı Günsel çiftinden intikam almak için polise onların ismini verdi ve işin başında onların olduğunu söyledi.

Mülteci kaçakçıları çetenin elebaşısı olarak polise adını verdikleri Sevda Günsel'i karakolda tanımadılar. Polisin karakolda düzenlediği teşhis senaryosunda "Van aracı Günsel'e sattım" diyen kaçakçı da Günsel'i tanımadı.

Yalan yanlış ifadelerle 4 yıldır yargılanan Sevda Günsel dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde 1 ay, eşi Ünsal Günsel ise 3 ay hapislik cezasına çarptırıldı.

Mahkemeye hiçbir ciddi delil sunulamadığı halde sanık çiftin hapislikle cezalandırılması hayret uyandırdı. Mülteci kaçakçıları dün verilen bu kararla hedefledikleri intikamı almış oldular, ancak kaçakçılıkla mücadele de bununla yara aldı.

Afrika

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.