1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSİ VE İTFAİYECİYİ DÖVDÜLER!
POLİSİ VE İTFAİYECİYİ DÖVDÜLER!

POLİSİ VE İTFAİYECİYİ DÖVDÜLER!

Hem suçlu hem güçlüler!

A+A-

Yasak bölgede avlandıkları için kendilerine uyarıda bulunan, biri polis müfettiş muavini, diğeri de itfaiye görevlisi iki kişiyi döverek ciddi şekilde yaralayan üç kişi mahkemeye çıkarıldı… Hasan Karamanlı, Ali Düzenli ve Fırat Gazioğlu’nu tutuklayan polis, dört av tüfeği ve taze kullanıldığına inanılan bir adet fişek ele geçirdi. Mahkemeye çıkarılan zanlılar aleyhine üçer gün tutukluluk verildi.

Sedef BOŞNAK

Yasak bölgede avlandıkları için, kendilerine uyarıda bulunan biri polis müfettiş muavini biri de itfaiye görevlisi iki kişiyi döverek ciddi şekilde yaraladıkları gerekçesiyle üç kişi tutuklandı.

Yeniboğaziçi bölgesinde önceki gece meydana gelen saldırıyla ilgili olarak Hasan Karamanlı, Ali Düzenli ve Fırat Gazioğlu’nu tutuklayan polis, dört av tüfeği ve taze kullanıldığına inanılan bir adet fişek ele geçirdi.

Zanlılar dün tutukluluk duruşması için Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzuruna çıkarılırken, davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak’ın sorularını, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş yanıtladı.

Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, zanlıların, “Yeniboğaziçi bölgesinde ‘Kanunsuz ateşli silah’, ‘Patlayıcı madde kullanma’, ‘Patlayıcı madde taşıma’, ‘Patlayıcı madde tasarrufu’, ‘Kanunsuz avlanma’ ve ‘Av kovalama’ ile ‘Ciddi darp’ suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Ulaş Ursavaş, zanlıların, 13 Ekim 2016’da, henüz tespit edilemeyen birden fazla ateşli silah ve sürücüsü tespit edilemeyen Fırak Gazioğlu’na ait GB 583 plakalı araçla kanuna aykırı olarak ava kapalı olan Ambelia bölgesinde, av sürdüğünü ve kanunsuz olarak ateş açtıklarını anlattı.

Ursavaş, bölgede kalan Çevik Birlikte görevli Müfettiş Muavini Şevki Güçsoy ve itfaiye memuru Mehmet Soyman’ın ateş sesini duymaları üzerine seslerin bulunduğu yöne doğru bakıp projektör gördüğünü söyledi. Ursavaş, ikinci kez ateş sesini duyan polislerin, araçlarına binip konu bölgeye gittiğini dile getirdi.

Polislerin, konu aracı takibe aldığını ve aracı Yeniboğaziçi bölgesinde zanlı Ali Düzenli’nin babasına ait mandırada tespit ettiğini kaydeden Ulaş Ursavaş, adı edilen polislerin araçtan indiği sırada, darp edildiğini kaydetti.

Arananlar var

Adı edilen polislerin, zanlı Hasan Karaman, Ali Düzenli ve henüz tespit edilemeyen kişiler tarafından darp edildiğini vurgulayan tanık müfettiş muavini, Fırat Gazioğlu’nun darp olayıyla bağlantısı olmadığını ifade etti.

Ulaş Ursavaş, zanlı Gazioğlu’nun el ve svap örneklerini aldığını, yaptığı soruşturma çerçevesinde seyri değişen tahkikata yön verdiğini belirttikten sonra, mandırada tespit ettiği dört adet av tüfeğiyle, aldığı bilgi üzerine bir adet taze kullanıldığına inanılan fişengi bularak emare aldığını söyledi.

Zanlı Fırat Gazioğlu’nun darp olayıyla bir bağlantısı olmadığını vurgulayan Ursavaş, henüz yeni bağladığı geniş çaptaki soruşturmasını tamamlayabilmek için mahkemeden zanlılar aleyhine süre talep etti.

Talep yersiz

Zanlı Hasan Karamanlı ve Ali Düzenli’yi Avukat Niyazi Muruz, Fırat Gazipğlu’nu ise Avukat Alper Dede savundu.

Avukat Alper Dede, polisin tutukluluk talebini yersiz bularak itiraz etti. Müştekilerin polis olduğu gerekçesiyle, müvekkili aleyhine tutukluluk talep edildiğini ileri süren Avukat Alper Dede, “Gazioğlu’nun yürütülen tahkikata etki etme olasılığı yok. Huzurda zanlıyı suça bağlayıcı şahadet yok. Gazioğlu’nu bir gün değil, bir saniye bile tutuklu tutamayacağınız kanaatindeyim” dedi ve teminat talebinde bulundu.

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Serhan Bundak ise meselenin ciddiyetine vurgu yaptıktan sonra, olayın çok yönlü soruşturulduğunu, kayıp emarelerin bulunduğunu ve aramaların yapılması gerektiğini ifade ederek, talebin kabulünü istedi.

Tahkikata etki edebilirler

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların ilk nazarda konu suçlara bağlantısı olduğuna bulgu yaparak, polisin talebini uygun ve adil buldu.

Yargıç, zanlıların serbest kalması halinde tahkikata etki edebileceklerine işaret etti ve zanlıların tahkikatın selameti açısından 3’er gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi.

Basına saldırı

Öte yandan, zanlıların mahkemeye getirildiği esnada, zanlı yakını olan Taşkın Öztemiz isimli bir kişi, basın mensuplarına saldırıda bulundu.

“Fotoğraf çekemezsiniz” diyerek basın mensuplarını engellemeye çalışan Taşkın Öztemiz, gazeteci Gamze Pir Baykur’un kullandığı makineye vurarak hasara uğrattı. İtişme sırasında, basit darba uğrayan Baykur, Öztemiz hakkında şikayette bulundu. Polis bu olayla ilgili olarak da soruşturma başlattı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.